Home Modele noi Volvo XC40 va beneficia de un facelift pentru modelul anului 2023

Volvo XC40 va beneficia de un facelift pentru modelul anului 2023

de George Grosu

Volvo pregătește un facelift modelului său din segmentul SUV compact, XC40, pentru anul 2023. Partea frontală a noului XC40 va prelua look-ul modelului C40. Prețurile anunțate de conducerea Volvo, încep de la 33.700 de euro.

Modelele SUV, au fost de mult timp cele mai vândute din gama mărcii suedeze Volvo, care era recunoscută până mai de curând pentru modelele sale break foarte spațioase. Cu 14.549 de exemplare comercializate în Germania, SUV-ul de clasă medie XC60 este, cel mai vândut model Volvo în 2021, urmat îndeaproape de SUV-ul compact XC40, cu 13.167 de exemplare.

La momentul lansării în anul 2018, Volvo XC40 a concurat direct în segmental SUV compact cu modelele deja consecrate Audi Q3 și BMW X1. Modelul suedez este disponibil în versiuni cu motor convențional cu și fără sistem mild hybrid, plug-in-hybrid și, de asemenea, cu propulsie complet electrică.

La patru ani de la debutul său pe piață, producătorul suedez pregătește un facelift modelului său SUV compact. Pentru modelul anului 2023, care începe în mod tradițional în mai la Volvo, XC40 va beneficia de o parte frontală cu un nou look. Dacă acum doriți să comandați un exemplar nou, veți primi deja noul XC40, pentru că, conform conducerii Volvo, comenzile pentru modelul actual 2022 au fost deja epuizate.

Ceea ce se va schimba la modelul XC40 se poate deja intui acum. Este sufcient să aruncăm o privire la noul Volvo C40 ca să ne putem face o idee despre cum va arăta noul XC40. Varianta coupe a SUV-ului XC40, care este disponibilă doar ca C40 Recharge având doar propulsie complet electrică, își arată deja noua parte frontală. La noul XC40, grupurile optice frontale vor fi mai plate. În versiunea top de echipare Ultimate, care va înlocui pe cea actuală Pro, va fi oferită tehnologia LED-Pixel având funcții adaptive și care iluminează în mod optim. Bara de protecție față va fi reproiectată și va adopa un stil ușor mai dinamic. Incrustațiile pentru proiectoarele de ceață vor prelua rolul de luminii de zi și vor adopta stilul cunoscut ca „Thors Hammer” (Ciocanul lui Thors). În cazul versiunilor dotate cu motor convențional și plug-in-hybrid, XC40 va beneficia în continuare de grila frontală tradițională. În schimb, versiunile propulsate electric cu tracțiune față sau tracțiune integrală vor dispune de o parte frontală fără acest tip de grilă.

Sistemul de infotainment, care folosește Android Automotive ca sistem de operare, va fi extins la Volvo pentru a include aplicația YouTube în viitor. În acest fel, pasagerii pot viziona videoclipuri pe afișajul din cockpit, care este destinat în principal să scurteze timpii de așteptare la încărcarea unei mașini electrice.

Lista de prețuri începe cu versiunea XC40 T2 având nivelul de echipare Essential și oferită pentru 33.700 de euro. Motorul de bază este un motor pe benzină cu 3 cilindri de 1,5 litri cu 129 CP și cutie de viteze manuală cu 6 trepte. O transmisie automată cu 8 trepte costă suplimentar 2.000 de euro. Pe lângă acesta mai este propus și un motor pe benzină cu 4 cilindri de 2 litri cu diferite niveluri de putere, cuprinse între 163 și 250 CP.

Versiunea plug-in-hybrid XC40 Recharge are același preț cu versiunea T4 (motor cu 3 cilindri pe benzină și motor electric) de la 46.900 de euro. Pentru versiunea XC40 complet electrică prețurile încep de la 48.650 de euro. Asigurarea de răspundere civilă completă, precum și un pachet cu întreținere și reparații sunt standard la această versiune fiind cunoscut sub numele de Volvo Care.

Volvo XC40 va beneficia de un ușor facelift la modelul anului 2023, care vizează în special partea frontală. El preia designul părții frontale de la nou lansatul model C40. Ambele modele SUV compacte, sunt fabricate la fabrica Volvo din Gent, Belgia.

Foto: Schutle Design; Volvo

Ilustrație computerizată cu noul Volvo XC40
Volvo C40
Volvo C40
Volvo C40

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.