Auto util Știri

Volvo XC60 este cel mai sigur automobil din 2017, conform Euro NCAP

Anul trecut a fost cu siguranță cel mai intens din istorie pentru organizația de siguranță auto European New Car Assessment Programme, specialiștii săi având de pus la punct teste de impact pentru nu mai puțin de 70 de automobile diferite.

Ca de fiecare dată, Euro NCAP și-a ales „preferatul” – în esență automobilul care s-a făcut remarcat ca fiind cel mai sigur per total dintre participanții din acel an la sesiunile de testare. Iar rezultatul nu ar trebui să fie surprinzător – fiind vorba de un Volvo, anume a doua generație a crossover-ului XC60. Constructorul suedez a avut dintotdeauna o reputație de invidiat în sectorul siguranței, iar noul XC60 a dus tradiția mai departe, reușind scoruri aproape perfecte în două categorii – 98% pentru ocupanții adulți și 95% pentru sistemele de asistență. Să nu uităm, Volvo a promis de ceva vreme ca până în „2020 nimeni nu va mai fi ucis sau rănit serios într-un Volvo nou” prin intermediul lui Malin Ekholm, vice-președinte Volvo Cars Safety Center.

Volvo este de asemenea și primul producător auto care ocupă primul loc în toate cele trei categorii ale noii suite Euro NCAP Autonomous Emergency Braking (AEB) – oraș, inter-urban și versus pietoni, nu doar cu XC60, dar și cu modelele XC90, S și V90. În plus, organizația Euro NCAP a prezentat și lista sa completă pe categorii pentru anul trecut „Best in Class Cars of 2017”, unde alături de XC60 s-au situat și noile VW Polo, T-Roc și Arteon, două Subaru – Impreza și XV dar și Opel/Vauxhall Crossland X.

 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta