Home Modele noi VW Passat electric va debuta la CES 2023

VW Passat electric va debuta la CES 2023

de Răzvan Măgureanu
VW ID. Aero

VW va prezenta peste câteva zile VW Passat electric la salonul de tehnologie CES 2023 de la Las Vegas și apoi îl va lansa în China. Gama va fi completată de versiunea break.

Prin conceptele ID. Space Vizzion (2019) și ID. Vizzion (2020), VW și-a arătat intenția de a dezvolta un Passat electric în versiuni limuzină și break. În vara acestui an, VW a făcut un pas suplimentar și a prezentat conceptul ID.Aero care reprezintă o evoluție a lui ID. Vizzion, fiind foarte apropiat de producția de serie.

În mod logic, acesta ar trebui să se numească ID.7 însă după schimbările la nivel înalt care au avut loc la vârful concernului VW, această denumire nu mai este așa de sigură. Noul șef al concernului VW, Oliver Blume, nu vrea să renunțe la denumirile tradiționale Golf și Tiguan și de aceea este posibil ca acest model să se numească ID.7 sau ID. Passat.

Cert este însă un lucru: în viitor VW nu va mai oferi limuzina Passat cu motoare convenționale ci doar versiunea break Variant. În schimb va exista Passat electric atât în versiune limuzină cât și break.

Cum se va numi versiunea electrică – ID. Passat sau ID.7 – vom afla peste câteva zile la CES 2023.  Noul Passat electric este al doilea model global electric al lui VW după ID.4 și se va vinde pe trei continente: Europa, China și SUA.

Conceptul ID. Aero prezentat în vara lui 2022, care este foarte apropiat de modelul final de serie, este echipat cu cea mai mare baterie de care dispune platforma MEB în acest moment, de 82 kWh brut (77 kWh net). Datorită unui Cx remarcabil, de numai 0,23, conceptul promite o autonomie WLTP de 620 km.

Revista germană auto motor und sport susține că platforma MEB mai poate fi echipată cu o baterie de capacitate și mai mare, de 111 kWh, plănuită inițial pentruy ID. Buzz. Datorită ampatamentului lung al viitorului Passat electric, aceasta ar putea încăpea și în podeaua acestuia ceea ce i-ar conferi o autonomie record în acest segment.

Modelul pentru piața chineză se va produce în China și va fi disponibil în a doua parte a lui 2023 în timp ce modelul pentru Europa se va produce în uzina din Emdem, Germania din 2023.

VW ID. Space VizzionVW ID. Space VizzionVW ID. Space VizzionVW ID. AeroVW ID. Space VizzionVW ID. AeroVW ID. Aero

 

 

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.