Home Promo 40 de ani de Porsche Design

40 de ani de Porsche Design

de

Primul cronograf „all black“ din lume, legendarii ochelari exclusiviști și modelul Porsche 911 – timp de decenii, toate aceste produse au fost emblematice pentru designul unic al lui Ferdinand Alexander Porsche.S12_0460

În 1972, acesta a fondat Porsche Design Studio (Atelierul de Design Porsche) în Stuttgart, al cărui sediu central a fost mutat apoi la Zell am See, în Austria, în anul 1974. Începând de astăzi, Muzeul Porsche celebrează aniversarea de 40 de ani a companiei printr-o expoziție deosebită: din 13 noiembrie 2012 până în 17 februarie 2013, vizitatorii pot vedea cele mai importante și interesante produse și pot afla cum s-a născut Porsche Design.

De exemplu, modelul Chrono­graph I, un produs inovator în domeniul orologeriei, constituie o piesă de expoziție obligatorie. Primul ceas de mână negru din lume și, în același timp, primul produs al brandului de lux Porsche Design, a creat furori în 1972 datorită cronografului automat considerat de neconceput la vremea respectivă, fiind de culoare neagră mată și fără alte accesorii.

Alt punct principal de atracție al expoziției va fi grandiosul pian pe care Porsche Design Studio l-a creat pentru fabrica de piane Bösendorfer, în 2003. Acest pian simbolizează realizările studioului caracterizate de un limbaj de design clar și funcțional, de alegerea atentă a materialelor și de calitatea superioară a manoperei. Șezlongul ajustabil Antropovarius, dezvoltat de Porsche Design Studio în 1982, în colaborare cu Institutul de Ergonomie al Universității din München, va fi, de asemenea, expus, alături de Alternative Motorcycle Concept, AMK, concepută în 1980 ca o soluție alternativă la automobile și la motocicletele convenționale.

Muzeul Porsche comemorează, de asemenea, munca de o viață a lui F.A. Porsche, care a creat legendarele mașini Carrera GTS 904 și Porsche 911. În cadrul turului, vizitatorii vor putea afla mai multe informații interesante, precum motivul pentru care F.A. Porsche a decis să mute Design Studio în Zell am See.

Articole similare

Comentarii închise.