Promo

60 de ani de VW Bus

Cele cinci generaţii ale modelului VW Bus prezintă diferitele cerinţe şi posibilităţi ale vremurilor lor.

LI20140317011

De peste 60 de ani, VW Bus oferă posibilitatea de a transporta până la nouă persoane, fie ca shuttle pentru transferul de la aeroport sau de la gară la hotel, fie ca microbuz pentru excursii şi concedii, fie ca mijloc de transport premium, cu şofer, pentru întreprinzători şi manageri.

VW Caravelle Edition, un shuttle sportiv

Cunoscut şi ca Transporter sau Bulli, VW Bus îşi are originile în anii ’50. În acea perioadă, călătoria cu busul era, în Germania, o alternativă populară de de petrecere a timpului liber. Pe atunci, excursiile mai lungi sau cele de weekend erau oferite de companiile de transport care, alături de autocare mari, dispuneau în parcul auto şi de microbuze cu nouă locuri, mici, dar bine echipate. Modelul preferat era Samba, acea maşină care a atras atenţia cu cele până la 23 de geamuri ale sale şi plafonul mare, pliant şi glisant.

Şi, cu toate că nu a avut un succesor direct, Samba este şi astăzi simbolul iconic al gamei Transporter şi personificarea lui Bulli.

Adio, VW Kombi!

Abia la finalul celei de-a doua generații Bus apare un model special care reia ideea călătoriilor confortabile. Aşa-numitul „Silberfisch“ (peştele argintiu) a fost disponibil timp de un an, cu scaune din velur albastru, plafon glisant din oţel, de mari dimensiuni, şi bandouri decorative pe lateral. Abia la a treia generaţie a crescut numărul derivatelor bine echipate. În aceste condiţii, în anii ’80, a luat naştere, printre altele, Caravelle, modelul care serveşte exclusiv transportului de persoane. Şi a mai luat naştere încă o idee: shuttle-ul exclusiv. Introducând Caravelle Carat, Volkswagen prezintă primul Bus perfect destinat utilizării cu şofer dedicat. Acest concept îşi găseşte deplina implementare pentru prima dată sub forma modelului Caravelle Futura, la cea de-a patra generație a acestui microbuz. Este un automobil de conferinţe şi, totodată, o limuzină pentru călătorii şi un deschizător de drumuri pentru Business. Acest Bus destinat persoanelor cu funcții de conducere oferă, cu coloritul specific perioadei, tot ceea ce  poate şi trebuie să se găsească într-un birou pe roţi. Conceptul se găseşte într-o permanentă evoluţie, care continuă şi la a cincea generaţie.

Tag-uri

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE