Home Știri 600 de Opel Movano destinate transportului elevilor

600 de Opel Movano destinate transportului elevilor

de

Opel, prin dealerul Union Motors, a livrat primele 100 de microbuze Opel Movano Trabus destinate transportului elevilor. În total, licitația câștigată de Opel implică 600 de unități, care vor deservi 9600 de școlari.

cq5dam.web.1280.1280 (3)

Modelul Opel Movano Trabus este un van adaptat conform standardelor europene în materie de transport al elevilor. Ca van, modelele Movano sunt disponibile cu patru lungimi și trei înălțimi de caroserie. Combinația ideală pentru necesarul autovehiculelor școlare este L3H2, caroserie de lungime mare și înălțime medie, în varianta sa derivată cu suprafețe vitrate montate din fabrică aceasta purtând denumirea de Opel Movano Trabus. În urma conversiei, 16 pasageri și un șofer pot fi transportați cu aceste autovehicule propulsate de motorul diesel common-rail cu capacitate de 2,3 litri, cu turbină cu geometrie variabilă și intercooler.

Mașinile poartă însemnele „Transport elevi“, precum și casete luminoase în față și spate. Ca măsuri de precauție în exploatare, limitatorul de viteză este fixat la valoarea de 90 km/h, în timp ce cronotahoahograful digital informează asupra parcursului.

Noul Opel Corsa, informații oficiale

Aerul condiționat este disponibil în întreaga incintă, iar modelul încorporează și pachetul antipraf. Accesul pasagerilor se realizează facil, Movano având ușă laterală culisantă pe partea dreaptă.

Opel Movano oferă, în dotare standard, sistem de pornire la temperaturi scăzute (până la –20°C) și există un scut de protecție al motorului.

Dotările standard ale modelului Opel includ numeroase funcții de siguranță, precum sistem de frânare cu dublu circuit vacuumatic, ABS, sistem de antiblocare la frânare cu patru canale, EBD, sistem de distribuție electronică a forței de frânare, EBA, sistem de amplificare a forței de frânare în cazul frânării de urgență, ESP, sistem electronic de control și menținere activă a stabilității, și ASR, sistem de prevenire a derapajului la pornire.

Articole similare