Home Moto Adio, Dan Năstase!

Adio, Dan Năstase!

de Răzvan Măgureanu
dan Nastase

În dimineața zilei de 2 aprilie 2021 a plecat dintre noi Dan Năstase, redactorul șef al fostei reviste moto Univers Moto, cel mai vechi ziarist moto de la noi.

Dan Năstase a fost cel mai vechi ziarist moto din România. Am copilărit cu articolele lui scrise în revista Autoturism, iar după 1994 când s-a lansat ediția românească a revistei auto germane auto motor und sport care s-a numit Auto pro între 1994 și 1997 și Auto Motor și Sport după octombrie 1997, Dan Năstase a fost mulți ani realizatorul rubricii moto.

În 2003, succesul înregistrat de revista Auto Motor și Sport ne-a permis să dezvoltăm portofoliul de produse și astfel, la 10 ani de venirea grupului Motor Presse Stuttgart/Internațional în România, am lansat revista Univers Moto cu Dan Năstase pe postul de redactor șef. O revistă de succes care a existat până în 2008 când schimbarea acționariatului din Germania a coincis cu schimbarea managementului în Europa Centrală și de Est al Motor Presse, ceea ce a condus la închiderea nedreaptă a mai multor publicații din cauza incompetenței noii conduceri.

Univers Moto a fost editată sub licența revistei germane Motorrad, care este și astăzi cea mai importantă revistă moto din Europa.

Deși au trecut 13 ani de atunci, sunt câteva întâmplări pe care mi le amintesc. dan Năstase a fost unul din ultimii cavaleri ai presei moto. Era cel mai fericit când trebuia să plece într-o câlătorie lungă.

Îmi amintesc o tură memorabilă pe coasta de Est a Americii când Dan a mers cu motocicleta până la Key West, cel mai sudic punct din Florida. Avea o rubrică care se numea “Cu harta pe rezervor”.

Altădată a plecat pe un BMW R1200 GS la salonul motor Intermot de la Munchen. PR-ul de la BMW Germania a fost foarte încântat când l-a văzut pe o motocicletă BMW. Și l-a întrebat dacă este în regulă hotelul.
Dan i-a răspuns: “Nu știu că am venit direct de la București acum”. Doamnei de la PR nu i-a venit să creadă. Dan mersese vreo 30 ore București-Munchen.

Și mai țin minte vorba lui de salut: Vă salut cu farul!

Din păcate, pe 2 aprilie 2021, Dan Năstase ne-a salutat pentru ultima oară cu farul! Drum bun printre stele, Dane!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.