Home Motorsport Alpine, întoarcere în motorsport încununată de succes

Alpine, întoarcere în motorsport încununată de succes

de

Pierre Ragues și Nelson Panciatici, concurenți pe un model Alpine A450, au ieșit câștigători în competiția European Le Mans Series 2013.

Alpine_50953_global_en

Renașterea Alpine a fost marcată de reîntoarcerea mărcii franceze în motorsport, ocazie cu care a și obținut titlul, atât la piloți, cât și la echipe, în cadrul competiției European Le Mans Series (ELMS). Programul echipei Signatech-Alpine a fost confirmat în 8 martie și a inclus două obiective principale: Cursa de 24 de ore de la Le Mans, desfășurată în iunie, și competiția European Le Mans Searies. Participarea la aceste două evenimente automobilistice a însemnat pentru modelul de curse A450 o serie de performanțe de top, printre care și obținerea premiului ESCRA pentru cel mai bun suport tehnic. Aceasta este prima recunoaștere oficială a mărcii din era modernă.

Renault Clio RS își face debutul oficial în România

La doar două săptămâni după victoria din etapa ungară a ELMS, Signatech-Alpine s-a aliniat la startul cursei de 3 ore de pe circuitul Paul Ricard, țintind la titlul, la 39 de ani de la ultimul succes european alături de Alain Serpaggi, Gérard Larousse, Jean-Pierre Jabouille și Alain Cudini.

După o clasare în calificări pe cea de-a doua linie a grilei de start și un început mai prudent, Pierre Rauges a reușit să urce pe poziția a patra din clasament și apoi a predat volanul colegului său Nelson Panciatci. Chiar și efectuând o vizită neprogramată la boxe, acesta a reușit să mențină aceeași poziție în clasament până la finalul cursei. Astfel, echipa Signatech-Alpine și cei doi piloți, Pierre Ragues și Nelson Panciatici, au adunat suficiente puncte pentru a câștiga ediția 2013 a competiției ELMS.

 Renault Twin’Run Concept

2013 Cursa de 3 ore de pe Paul Ricard – clasament final:
1. Murphy Prototypes (Hirschi/Hartley), 93 tururi
2. Morand Racing (Klien/Gachnang), +6.255 s
3. Jota Sport (Turvey/Dolan), +21.691 s
4. Signatech-Alpine (Ragues/Panciatici), +1 min. 24.350 s
5. Boutsen Ginion Racing (Kuppens/Kapadia), +1 min. 38.954 s

2013 European Le Mans Series – clasament final pe echipe
1. Signatech Alpine (85 puncte)
2. Thiriet by TDS Racing (77)
3. Jota Sport (71)

2013 European Le Mans Series – clasament final piloți
1. Nelson Panciatici și Pierre Ragues (85 puncte)
2. Pierre Thiriet (77)
3. Oliver Turvey și Simon Dolan (71)

Articole similare

Comentarii închise.