Home Știri Aston Martin renunță la citadinul Cygnet

Aston Martin renunță la citadinul Cygnet

de

Marca britanică de lux a decis să oprească producția celui mai mic model din portofoliu, Cygnet. Acesta nu va avea un succesor.

Aston_Martin-Cygnet

Aston Martin Cygnet, de fapt o Toyota iQ cu design schimbat și echipată foarte bine, s-a dovedit a fi un pariu necâștigător pentru marca britanică. Lansat în 2011, acesta a fost produs puțin peste 2 ani, fiind cel mai ieftin model al gamei. Chiar și așa, prețul de peste 30.000 de euro este de aproximativ trei ori mai mare decât al unei Toyota iQ. În continuare, dealerii mai au în stoc suficient de multe mașini, în cazul în care încă mai există doritori ai acestui model extrem de controversat.

Cygnet se pare că a fost mai mult un tertip prin care marca britanică a reușit să reducă emisiile poluante ale întregii game, și nu un model autentic. Echipat cu un motor de 1,33 litri, care generează 98 CP și 125 Nm, acesta degajă doar 120 g CO2/km.

Oficialii companiei au anunțat că nu vor dezvolta un succesor pentru acest model și că se concentrează asupra sportivelor emblematice, care, în câțiva ani, vor beneficia de motoare AMG, conform unei înțelegeri între cele două companii, parafată la finele anului trecut.

 

Articole similare