Home Promo Avantajele noului Renault Talisman

Avantajele noului Renault Talisman

de
Renault Talisman

Renault Talisman este un model relativ nou al constructorului francez, apărut la mijlocul anului 2015. Acesta a avut o misiunea foarte grea pe o piață dejă dominată de modele precum VW Passat, Skoda Superb sau Ford Mondeo.

De-a lungul celor 5 ani de existență, Renault Talisman a reușit să câștige o mulțime de fani și chiar să fure atenția șoferilor care în mod normal ar prefera un SUV compact.

Aspectul este primul element care atrage la acest model de Renault. Este prima mașină cu design-ul modern promovat de francezi (urmată de Clio, Megane sau Captur ) și se dovedește a fi extrem de echilibrată din punct de vedere estetic. Liniile sunt perfecte, ducându-te cu gândul la modele de lux, iar dimensiunile sunt ale unei mașini foarte bine închegate.

În interior, Talisman se laudă cu un aspect minimalist, cu multe spații de depozitare și cu un sistem de infotainment R-Link. Scaunele sunt foarte confortabile, micile detalii sunt bine închegate, iar materialele oferă acel aspect premium pe care îl caută foarte multă lume.

Cei de la Renault au pus un puternic accent pe confort, mașina dispunând inclusiv de masaj în scaune, de două porturi USV și de un portbagaj extrem de generos, care măsoară 608 litri.

Motorizarea Renault Talisman, foarte variată

În ceea ce privește motorizarea, cei de la Renault au luat startul cu 3 propulsoare: unul pe benzină de 1.6 litri, care atinge 200 de cai putere, unul pe motorină, tot de 1.6 litri, care atinge 160 de cai putere și un 1.5 dCi, care atinge 110 cai Putere.

Din 2019, motoarele modelului au cunoscut modificări serioase. Astfel, există dacă vrei un Talisman produs în ultima perioadă vei putea alege între un diesel de 1.7 litri și 150 de cai putere, un diesel de 2 litri și până la 200 cp sau motoarele pe benzină între 1.3 și 1.8 litri, care pot atinge până la 225 CP.

Modelul Renault se laudă cu o ținută de drum cu tentă sportivă, cu un consum mediu care depășește cu puțin 7 litri/100 de km și o mulțime de variante de personalizare.

Pentru cei care au întrebări legate de Renault Talisman și prețul acestuia, automobilul costă aproximativ 30.000 de euro pentru un model cu echipare medie.

Care sunt punctele forte ale mașinii?

În primul rând, arată bine, ceea ce atrage foarte mult persoanele ce își doresc o mașină elegantă. Are un motor plăcut în exploatare, o suspensie adaptivă și un spațiu interior generos. Confortul este și el un punct forte, iar numeroasele dotări de ultimă generație o fac foarte ușor de condus.

Există șoferi care s-au plâns de întârzierile sistemului de infotainment sau de anumite zgomote care apar din zona suspensiei, însă sunt neajunsuri foarte mărunte care nu ar trebui să te sperie. Dacă vrei un sedan pe care să îl conduci cu plăcere, acest Renault este o variantă perfectă.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.