Home Știri BMW introduce un alt model de business: posibilitatea unor opțiuni cu abonament

BMW introduce un alt model de business: posibilitatea unor opțiuni cu abonament

de Dan Damian
BMW - optiuni cu abonament

Recent, BMW a introdus, pe anumite piețe, posibilitatea de a activa anumite opțiuni ale mașinii pe bază de abonament. Sau le poți cumpăra, chiar și după ce ai achiziționat mașina.

Infrastructura digitală tot mai complexă și conectivitatea on-board permit acum lucruri care păreau imposibile în urmă cu câțiva ani. Și unii producători de automobile le explorează.

BMW, de exemplu, permite pe anumite piețe (Germania, Franța, UK, SUA și Coreea de Sud) posibilitatea de a activa anumite funcții ale mașinii ulterior achiziționării mașinii. Și le poți activa fie cumpărându-le, fie pe baza unui abonament lunar, pe un an sau trei ani.

Cum funcționează acest sistem și ce poți activa

Pe piețele amintite mai sus este activ magazinul digital, să-i spunem așa, Connected Drive Store. Ai acces la el oricând, nu doar inițial, când îți configurezi mașina. Presupunem că nu vrei să cumperi opțiunea scaunelor încălzite, de exemplu, pentru că nu ai nevoie, dacă stai într-o țară cu clima mai caldă. Dar ai avea nevoie de ele timp de o lună sau trei luni pe an, în timpul iernii. În acest caz, poți activa această funcție pe baza unui abonament pentru o lună sau trei luni, în funcție de preferințe. Adică plătești exact pentru perioada dorită, nu trebuie să cumperi o opțiune pe care, în cea mai mare parte a timpului nu o folosești. În plus, ai și o lună de trial (gratuită).

BMW - optiuni cu abonament 1

Să luăm câteva exemple concrete, de pe piața din Marea Britanie. În Connected Drive Store găsim opțiunea de a activa încălzirea în volan. Ai o lună gratuit, apoi poți alege un abonament pentru o lună (10 lire), un an (100 lire) sau trei ani (150 lire). Sau o poți activa pe termen nelimitat pentru 200 lire.

Scaunele încălzite față. După prima lună gratuită, poți face abonament pe o lună (15 lire), un an (150 lire) sau 3 ani (250 lire). Pentru a cumpăra definitiv opțiunea trebuie să plătești 350 lire.

În același sistem poți face abonament pe perioadă determinată pentru asistentul de fază lungă sau pentru Driving Assistant Plus (ajustează viteza față de mașina din față, menține o anumită distanță și menține banda de rulare). Sau pentru Drive Recorder și mai sunt câteva la acest moment, dar probabil că numărul acestor opțiuni se va mări.

BMW - optiuni cu abonament 2

Ideea este aceea de flexibilitate, atât pentru producător, cât și pentru client. Poți cumpăra mașina fără anumite opțiuni, dar apoi ajungi la concluzia că le vrei, permanent sau temporar. Le poți cumpăra din Connected Drive Store, fără să treci pe la service, opțiunea se instalează OTA (over the air). De asemenea, poți vinde mașina în avantaj, pentru că îi oferi cumpărătorului posibilitatea de a instala pe mașină anumite opțiuni de care tu n-ai avut nevoie sau n-ai considerat necesar să le plătești. La fel și atunci când cumperi mașina second-hand, poți cumpăra opțiuni pe care vechiul proprietar nu le-a vrut pe mașină.

Absolut toate aceste sisteme opționale pot fi și cumpărate de la bun început sau ulterior. Singura condiție este ca modelul BMW să aibă deja instalația hardware preinstalată (cum ar fi rezistențele de încălzire în scaune sau volan).

În România nu este activ Connected Drive Store, astfel încât acest sistem de abonament sau achiziție ulterioară a unor sisteme nu este, deocamdată, disponibil.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?