Home Modele noi Hyundai N Vision 74: Retro sport cu hidrogen și electric de peste 680 CP

Hyundai N Vision 74: Retro sport cu hidrogen și electric de peste 680 CP

de Dan Damian
Hyundai N Vision 74

Constructorul coreean a prezentat astăzi un concept care face deliciul pasionaților de modele sport. Hyundai N Vision 74 combină propulsia electrică cu hidrogenul pentru sportivitate, dar și autonomie.

La pachet cu Hyundai RN22e, coreenii au arătat și un alt concept, mult mai spectaculos, de inspirație retro, care testează o combinație mult mai strânsă între propulsia electrică și ajutorul dat de pilele de combustie cu hidrogen. Hyundai N Vision 74 adoptă silueta unui coupe, adică reinterpretează în manieră modernă conceptul Hyundai Pony Coupe din 1974, desenat atunci de Giorgetto Giugiaro, dar care nu a ajuns în producția de serie. Și nu este singura sursă de inspirație. N Vision 74 adoptă și unele elemente ale conceptului Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo, prezentat în 2015, odată cu lansarea diviziei N a constructorului coreean.

Hyundai N Vision 74

N Vision 74 arată ca un coupe retro preparat pentru drifturi, cu eleron uriaș, prize de aer mari pe laterale, în fața pasajelor roților posterioare și lumini în stilul Parametric Pixel. Nu au fost publicate poze de interior, dar Hyundai ne spune că postul de conducere este orientat în jurul șoferului, tabloul de bord este digital, dar comenzile sunt clasice, cu butoane, de inspirație retro.

Hyundai N Vision 74

Cu acest concept, Hyundai explorează un nou sistem de propulsie, care combină autonomia ridicată a sistemului cu pile de combustie cu hidrogen și explozia de performanță a bateriilor care pot fi încărcate și de la priză. Practic, N Vision 74, care rulează pe o platformă cu arhitectura la 800V, are două motoare electrice, ambele pe puntea spate (deci tracțiune spate), alimentate de o baterie de 62,4 kWh. Bateria poate fi încărcată din sursă externă, dar și de sistemul cu pile de combustie cu hidrogen a cărui putere este de 115 CP net (maxim 129 CP). Aceste două sisteme funcționează în funcție de modul de rulare: pentru performanță maximă se utilizează în special energia din baterie, iar la rularea în regim normal intervine și sistemul de pile de combustibil, al cărui rezervor de 4,2 kg poate fi umplut în 5 minute.

Puterea combinată a lui N Vision 74 este de peste 680 CP, cuplul ajunge la peste 900 Nm, iar autonomia declarată este de peste 600 km. Hyundai nu precizează valoarea accelerației 0 – 100 km/h, dar ne spune că viteza maximă trece de 250 km/h.

Articole similare

1 comentariu

blank
Radu August 3, 2022 - 16:46

Superb arata conceptul asta. Nu stiu cine este seful departamentului de design, dar scot modele interesante. Ioniq 5 este cel mai bun exemplu.

Reply

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?