Home Știri Cele 7 finaliste ale competiției Mașina Anului 2023 în Europa

Cele 7 finaliste ale competiției Mașina Anului 2023 în Europa

de Dan Damian
Mașina Anului 2023 - finaliste

Competiția Mașina Anului 2023 în Europa și-a desemnat cele 7 finaliste care vor concura pentru titlul aferent anului viitor.

Juriul Car of the Year 2023 a stabilit “lista scurtă” a competiției, adică cele 7 finaliste care vor concura pentru titlul anului 2023. Dintre acestea, doar două nu au versiuni strict electrice, iar trei sunt pur electrice.

Cele 7 finaliste ale competiției sunt:

  1. Jeep Avenger
  2. Kia Niro
  3. Nissan Ariya
  4. Peugeot 408
  5. Renault Austral
  6. Toyota bZ4X / Subaru Solterra (mașinile sunt construite pe aceeași platformă)
  7. Volkswagen ID.Buzz

Lista modelelor eligibile a inclus 27 de modele, printre care și Dacia Jogger, care nu a ajuns însă între finaliste, la fel cum nu au făcut-o nici modelele BMW iX1, Honda Civic, Range Rover, Toyota GR86 sau Opel Astra.

Juriul format din 58 de jurnaliști din 22 de țări europene va vota modelul câștigător, iar rezultatul va fi anunțat în cadrul Salonului Auto de la Bruxelles (Belgia), pe 13 ianuarie 2013. Până la debutul pandemiei, câștigătorul competiției Mașina Anului în Europa era anunțat în luna martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, dispărut între timp de pe harta saloanelor auto europene.

Anul trecut, titlul Mașina Anului în Europa a fost obținut de EV-ul Kia EV6, brandul coreean fiind pentru prima dată câștigător al competiției.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.