Home Teste Chevrolet Capitva 2.0 D

Chevrolet Capitva 2.0 D

de

Popularul Chevrolet Captiva primește o transmisie automată ce operează un „facelift“ caracterului de tot teren autentic al mașinii.

_RBC7991

Text: Tudor Cristian. Foto: Radu Chindriș

Praf, înghesuială, lucrări de îmbunătățire a infrastructurii ce reduc la minimum spațiile de manevră, gropi, BORDURI înalte, lipsa cronică a locurilor de parcare, participanți la trafic isterizați, o aplicare relativă a regulilor rutiere. Nu, n-ați ghicit, descrierea nu corespunde vreunui scenariu SF apocaliptic post încălzire globală, ci poate fi regăsit în cotidianul unui oraș în curs de „metropolizare“, ca Bucureștiul. În acest peisaj demn de Mexicul anilor ’80, SUV-ul nu mai este „fetișul“ aspiranților la segmentul social premium, ci mai degrabă un mijloc de supraviețuire psihică. Chevrolet Captiva a fost creat pentru a se mula perfect pe rolul salvatorului în acest mediu profund toxic pentru echilibrul mental al celui de la volan. Acum, datorită cutiei automate, chiar poate fi descris ca mijlocul ideal de locomoție la bordul căruia să traversezi jungla urbană ce caracterizează Capitala. Pentru că nimic nu este mai relaxant decât să nu trebuiască a avea mereu un picior pe ambreiaj atunci când joci un șah în care, până la urmă, forța disproporționată face legea pe „tabla“ unei intersecții blocate. Atunci, descoperi savoarea unei transmisii care nu îți solicită decât îndemânarea de a doza apăsarea pedalei de accelerație. Sigur, odată scăpat din încleștare, descoperi că nu este totul chiar perfect. La demarajele pe care le-ai vrea în trombă, constați lentoarea cu care sunt schimbate treptele de viteză, iar o frână de motor urmată de o accelerare lasă creierul electronic ce gestionează cutia automată bâjbâind după demultiplicarea optimă. Aceste bâlbe nu pot însă umbri sentimentul general de satisfacție și confort personal pe care o cutie automată le aduce în viața șoferului.

De asemenea, Captiva impresionează la capitolul spațiu interior, șapte persoane putând lua loc la bordul său, și accesibilitatea prețului de achiziție, atuuri pe care criza financiară actuală nu a făcut decât să le sublinieze.

Chevrolet continuă opera de rafinare a SUV-ului său de clasă medie prin adăugarea unor opțiuni ce aduc tehnologia în slujba confortului în habitaclu. Iată o rețetă care este nu numai o emblemă a progresului, ci, mai mult, poate deveni instantaneu, pentru o sumă rezonabilă, chiar stilul dumneavoastră de viață.

Articole similare

Comentarii închise.