Home ȘtiriSaloane Auto Cinci modele electrice Mercedes la salonul de la Munchen

Cinci modele electrice Mercedes la salonul de la Munchen

de Răzvan Măgureanu
Mercedes EQE, EQS

Cinci modele electrice Mercedes dintr-un total de opt premiere vor fi prezentate la salonul de la München din 7-12 septembrie. 

Mercedes își continuă ofensiva electrică după ce și-a reconfigurat strategia electrică în urmă cu două săptămâni. După cum a fost anunțat în conferința de presă din 22 iulie 2021, Mercedes va dezvolta versiuni electrice pentru modelele AMG, Maybach și G-Class. De asemenea, Mercedes a anunțat că va abandona motorul termic în 2030, cu 9 ani mai devreme decât era planificat inițial și cum fusese anunțat în conferința acționarilor din octombrie 2020.

Astfel, la salonul de la München care va avea loc între 7 și 12 septembrie 2021, Mercedes va prezenta cinci noi modele electrice complete:
Mercedes EQE – primul sedan electric de clasă mare construit pe aceeași platformă MEA utilizată și la Mercedes EQS. Noul Mercedes EQE (cod intern V295) va avea două motoare, câte unul pe fiecare punte, care va dezvolta un total de 400 CP și 750 Nm. Bateria de 90 kWh promite o autonomie de până la 650 km. În 2022 va urma o versiune cu tracțiune spate. La fel ca la EQS, direcția integrală cu un unghi de direcție de 4,5 grade este standard, opțional fiind disponibilă direcția integrală cu un unghi de 10 grade
Mercedes-AMG EQS 53 4Matic + – primul model complet electric al diviziei sportive AMG. Ne așteptăm să aibă o putere între cea  alui  EQS 450+ (333 CP) și cea a lui EQS 580 4Matic + (523 CP).
Mercedes EQB – premieră europeană. Acesta va împărți același motor și baterie cu noul Mercedes EQA lansat recent. SUV-ul electric a fost prezentat la Shanghai Motor Show în aprilie 2021 și va fi disponibil în Europa de la sfârșitul acestui an.
un concept care prefigurează un viitor model electric Mercedes-Maybach. Acesta este de fapt prima apariție a lui EQS SUV sub brandul Maybach (echivalentul electric al lui GLS Maybach).
Smart va prezenta conceptul SUV-ului electric complet de clasă mică, primul model al noii ere Smart, rezultat din noua societate mixtă Geely-Daimler. Cu o lungime de 4 metri, va fi cel mai mare model Smart din istorie. Se va baza pe o platformă complet nouă numită SEA, iar bateria de 70 kWh promite o autonomie de aproximativ 500 km în ciclul NEDC.

Gama noutăți va fi completată cu alte trei modele:
– primul model plug-in Hybrid de la Mercedes-AMG sub eticheta E Performance. Mercedes-AMG GT 73 4-door va folosi motorul V8 bi-turbo de 4.0 litri și un motor electric pentru o putere totală de peste 800 CP.
Mercedes Clasa S Guard
Mașina blindată de 4,2 tone este propulsată de motorul V12 bi-turbo cu 612 CP și 830 Nm. Este primul model Guard cu tracțiune integrală 4Matic.
Mercedes Clasa C All Terrain – o alternativă nobilă la mercedes GLC cu gardă la sol ușor mărită și protecții suplimentare la fel ca la Mercedes E-Class All-Terrain

Există zvonuri despre un posibil concept pentru un viitor Mercedes EQG – Clasa G electrică – care ar putea fi prezentat la Munchen dar nimic nu a fost confirmat până acum.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.