Home Știri Citroen Aircross Concept, un C4 Cactus bine dezvoltat

Citroen Aircross Concept, un C4 Cactus bine dezvoltat

de

Conceptul Citroen Aircross va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Acesta dispune de un sistem de propulsie hibrid și consumă doar 1,7 l/100 km.

Citroen Aircross

Împărtășind  trăsăturile de bază cu crossoverului de serie C4 Cactus, noul concept Citroen Aircross afișează același stil nonconformist și practic dezvoltat. Aceast activează însă într-o clasă superioară, dimensiunile exterioare fiind 4580 milimetri lungime, 2100 milimetri lățime şi 1800 milimetri înălțime. De asemenea, garda la sol este evident mai mare, pentru a răspunde mai bine provocărilor în teren accidentat, iar jantele din aliaj ușor, cu un design spectaculos, au dimensiunea de 22 de inchi. Un element caracteristic îl reprezintă elementele ”Alloy Bumps”, care înlocuiesc deja celebrele protecții ale caroseriei la loviturile ușoare “Airbumps”. Noile Alloy Bumps sunt confecționate din aluminiu și au formă de fagure, fiind îmbrăcate în cauciuc.

Citroen Aircross 2

Interiorul propune accentul tot pe simplitate și o ergonomie foarte bună, grație celor două ecrane de dimensiuni considerabile integrate în bord, cel central fiind chiar detașabil. Totodată, fiecare scaun dispune de difuzoare și un microfon propriu, pentru o audiție mai bună și, de asemenea, pentru a facilita comunicarea.

Citroen Aircross 4

Ca propulsie, avem un sistem plug-in hibrid bazat pe motorul 1.6 THP, a cărui putere a fost ridicată până la 218 CP. Motorul electric dezvoltă 95 CP, iar puterea combinată a întregului sistem de propulsie hibrid ajunge la 313 CP. Autonomie electrică anunțată este de 50 km, reîncărcarea totală a bateriilor putându-se realiza în doar trei ore și jumătate.  Fișa tehnică specifică un consum de combustibil de doar 1,7 litri pentru primii 100 km parcurși, emisiile de CO2 fiind de 39 grame pe kilometru. Cu toate astea, sprintul până la 100 km/h se realizează în 4.5 secunde.

Citroen Aircross 3

Articole similare