Home Știri Škoda Fabia R5, omologată de FIA

Škoda Fabia R5, omologată de FIA

de

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a omologat noua mașină de raliu a constructorului ceh. Škoda Fabia R5 este bazată pe generația recent lansată a modelului de clasă mică.

 

skoda-fabia-r-5

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a dat undă verde noii Škoda Fabia R 5. După succesul omologării, noua mașină de raliu poate continua acum inclisiv pe probele de concurs povestea de succes de 114 ani în motorsport a producătorului ceh. Fabia R5 are la bază noul model Fabia aflat în producția de serie a mărcii Škoda și este succesorul modelului Fabia Super 2000, care este până în prezent cel mai de succes automobil de raliu din istoria Škoda Motorsport.

„Suntem încântați că Federația Internațională de Automobilism ne-a dat undă verde. Acum putem să dovedim în curse cât de bună este noua noastră mașină de raliu”, a spus Dr. Frank Welsch, membru al Consiliului de Administraţie Škoda, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică. „Când am lucrat la cea de-a treia generație a modelului Fabia pentru producția de serie, care s-a bucurat de un foarte mare succes deja de la lansare, am încorporat și gene ale mașinilor noastre de raliu și am dezvoltat Fabia cu cea mai mare încărcătură emoțională din toate timpurile. În schimb, modelul din producția de serie reprezintă acum baza noii Fabia R5”, a coninuat acesta.

skoda-fabia-r-5-1

Škoda Fabia R5 este echipată cu un motor turbo de 1,6 litri. Acesta reprezintă o schimbare considerabilă față de motorul aspirat de la Fabia Super 2000.De asemenea, noua mașină cu tracțiune integrală dispune de o cutie de viteze secvențială nouă, cu 5 trepte de viteză. Greutatea mașinii este de cel puțin 1.230 kilograme, conform prevederilor regulamentului. De la începutul proiectului, Škoda Motorsport a investit 15 luni de muncă și un buget considerabil.

Piloți de top, precum campionul Asia-Pacific Jan Kopecký (CZ), campionul european Esapekka Lappi (FIN), legenda raliurilor “Fast” Freddy Loix (B) și multiplul campion austriac Raimund Baumschlager (AT), au oferit valoroase informații în timpul dezvoltării noii mașini de raliu. În decursul procesului de omologare, au fost parcurși circa 10.000 de kilometri în teste, pe o varietate de drumuri și în diverse condiții, inclusiv în Republica Cehă, Austria, Germania, Italia, Franța, Grecia, Spania și Finlanda. 

skoda-fabia-r-5-2

Articole similare