Home Știri Concurenți Best Electric Car. Astăzi, Mercedes EQA

Concurenți Best Electric Car. Astăzi, Mercedes EQA

de Dan Damian
Mercedes EQA

Acesta este noul Mercedes EQA, al cincilea concurent dintre cele 7 finaliste ale competiției Best Electric Car.

Best Electric Car este competiția care va stabili cea mai bună mașină electrică a anului în curs pentru piața din România. Juriul a ales 7 concurente pentru finala care va avea loc pe 21-22 aprilie și, timp ce 7 zile, v-o prezentăm pe fiecare în parte. Astăzi aflăm totul despre Mercedes EQA, unul dintre modelele concurente. În zilele următoare vor urma, în această ordine: Skoda Enyaq iV și Volkswagen ID.3. Puteți citi aici despre modelele deja prezentate: BMW iX3Citroen e-C4Honda e și Kia e-Niro.

VOTEAZĂ-ȚI MAȘINA ELECTRICĂ PREFERATĂ ÎN CADRUL BEST ELECTRIC CAR IN ROMANIA!

Este al treilea model Mercedes din gama de electrice EQ, după EQC și EQV și este strâns înrudit cu modelul GLA, dar elementele sale de design se înscriu în linia fratelui mai mare, EQC. Mercedes EQA este primul model EQ a cărui aerodinamică a fost dezvoltată integral digital, prin simulare numerică, iar rezultatul este un coeficient aerodinamic de 0,28, o valoare foarte bună în condițiile în care EQA are o masă de peste 2 tone. Mercedes EQA a fost prezentat în versiunea EQA 250, care vine echipată cu un motor electric asincron pe puntea față. Acesta furnizează 190 CP și permite accelerația 0 – 100 km/h în 8,9 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 160 km/h. Bateria litiu-ion, formată din 200 de celule grupate în 5 module, are o capacitate utilă de 66,5 kWh și asigură o autonomie maximă de 426 km (WLTP), în condițiile în care consumul mediu este de 17,7 kWh/100 km.

Citește totul despre noul Mercedes EQA!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?