Home Știri Concurenți Best Electric Car. Astăzi, Citroen e-C4

Concurenți Best Electric Car. Astăzi, Citroen e-C4

de Dan Damian
Citroen e-C4

Este timpul să faceți cunoștință cu Citroen e-C4, al doilea concurent dintre cele 7 finaliste ale competiției Best Electric Car.

Best Electric Car este competiția care va stabili cea mai bună mașină electrică a anului în curs pentru piața din România. Juriul a ales 7 concurente pentru finala care va avea loc pe 21-22 aprilie și, timp ce 7 zile, v-o prezentăm pe fiecare în parte. Astăzi aflăm totul despre Citroen e-C4, unul dintre modelele concurente. În zilele următoare vor urma, în această ordine: Honda e, Kia e-Niro, Mercedes EQA, Skoda Enyaq iV și Volkswagen ID.3. Puteți citi aici modelele deja prezentate: BMW iX3.

VOTEAZĂ-ȚI MAȘINA ELECTRICĂ PREFERATĂ ÎN CADRUL BEST ELECTRIC CAR IN ROMANIA!

Conform strategiei impuse de Carlos Tavares, grupul PSA (acum Stellantis) abordează strategia introducerii modelelor electrice în gama principală, așadar fără platforme dedicate. Noul Citroen e-C4 mizează pe același pachet tehnic cunoscut de la Peugeot e-208 și e-2008: un motor electric de 136 CP și 260 Nm, alimentat de o baterie de 50 kW. Autonomia oficială este de 350 km, iar în dreptul performanțelor dinamice putem nota accelerația 0 – 100 km/h în 9,7 secunde și viteza maximă de 150 km/h. Citroen spune că autonomia poate fi păstrată la valori foarte bune datorită sistemului de recuperare a energiei, cu o setare care permite utilizarea doar ocazională a frânei, după ce înveți reacțiile mașinii pe setarea de maximă recuperare.

Citește aici contactul nostru cu Citroen e-C4!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.