Home Știri Concurenți Best Electric Car. Astăzi, BMW iX3

Concurenți Best Electric Car. Astăzi, BMW iX3

de Dan Damian
BMW iX3

Începând de astăzi, timp de o săptămână, vă prezentăm fiecare dintre cele 7 concurente pentru titlul Best Electric Car.

Best Electric Car este competiția care va stabili cea mai bună mașină electrică a anului în curs pentru piața din România. Juriul a ales 7 concurente pentru finala care va avea loc pe 21-22 aprilie și, timp ce 7 zile, v-o prezentăm pe fiecare în parte. Astăzi aflăm totul despre BMW iX3, unul dintre modelele concurente. În zilele următoare vor urma, în această ordine: Citroen e-C4, Honda e, Kia e-Niro, Mercedes EQA, Skoda Enyaq iV și Volkswagen ID.3.

VOTEAZĂ-ȚI MAȘINA ELECTRICĂ PREFERATĂ ÎN CADRUL BEST ELECTRIC CAR IN ROMANIA!

BMW iX3

Cu iX3, BMW bifează două aspecte importante care-i lipseau. Un SUV electric, foarte cerut de către piață și totodată un model electric cu autonomie în plajele nivelului actual al concurenței. BMW iX3 este echipat cu o baterie de mare densitate, cu capacitatea brută de 80 kWh, care alimentează un motor electric capabil să producă 286 CP și 400 Nm. Aceste valori permit accelerația 0 – 100 km/h în 6,8 secunde, cu doar 0,4 secunde mai mult decât un X3 3.0i, dar viteza maximă este limitată la 180 km/h. Există trei niveluri de recuperare a energiei, iar autonomia în ciclul WLTP este de 460 km, în condițiile în care consumul oficial variază între 19,5 și 18,5 kWh/100 km. BMW spune că a preferat tracțiunea spate pentru iX3, tocmai pentru a păstra clasica experiență de condus livrată de modelele constructorului german și oferă suspensie adaptivă în echiparea standard.

Citește aici testul nostru cu BMW iX3!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.