Home Știri Concurenți Best Electric Car. Astăzi, Honda e

Concurenți Best Electric Car. Astăzi, Honda e

de Dan Damian
Honda e

Vă prezentăm astăzi Honda e, al treilea concurent dintre cele 7 finaliste ale competiției Best Electric Car.

Best Electric Car este competiția care va stabili cea mai bună mașină electrică a anului în curs pentru piața din România. Juriul a ales 7 concurente pentru finala care va avea loc pe 21-22 aprilie și, timp ce 7 zile, v-o prezentăm pe fiecare în parte. Astăzi aflăm totul despre Honda e, unul dintre modelele concurente. În zilele următoare vor urma, în această ordine: Kia e-Niro, Mercedes EQA, Skoda Enyaq iV și Volkswagen ID.3. Puteți citi aici despre modelele deja prezentate: BMW iX3 și Citroen e-C4.

VOTEAZĂ-ȚI MAȘINA ELECTRICĂ PREFERATĂ ÎN CADRUL BEST ELECTRIC CAR IN ROMANIA!

După perindarea sub titlul de concept timp de doi ani, la toate saloanele auto, Honda a venit anul trecut cu versiunea de serie a primului său model electric, Honda e. Constructorul japonez a preferat un design cu o puternică inspirație retro, dar cu tehnologie peste media industriei în acest segment, asta chiar dacă ar fi să luăm în calcul doar spectaculoasa planșă de bord, cu display-uri de la un capăt la altul, oglinzile înlocuite de camere video sau mânerele portirelor față de tip pop-up. Honda e, în versiunea disponibilă în România, are un motor de 154 CP și 315 Nm care permite atingerea vitezei de 100 km/h în 8,3 secunde, viteza maximă fiind la 145 km/h. Pentru a permite obținerea unui spațiu cât mai mare la interior, platforma tehnică dedicată este una tip skateboard, iar tracțiunea este pe puntea spate.

Citește aici testul nostru cu Honda e!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.