Home Știri Concurenți Best Electric Car. Astăzi, Kia e-Niro

Concurenți Best Electric Car. Astăzi, Kia e-Niro

de Dan Damian
Kia e-Niro

Faceți cunoștință cu Kia e-Niro, al patrulea concurent dintre cele 7 finaliste ale competiției Best Electric Car.

Best Electric Car este competiția care va stabili cea mai bună mașină electrică a anului în curs pentru piața din România. Juriul a ales 7 concurente pentru finala care va avea loc pe 21-22 aprilie și, timp ce 7 zile, v-o prezentăm pe fiecare în parte. Astăzi aflăm totul despre Kia e-Niro, unul dintre modelele concurente. În zilele următoare vor urma, în această ordine: Mercedes EQA, Skoda Enyaq iV și Volkswagen ID.3. Puteți citi aici despre modelele deja prezentate: BMW iX3, Citroen e-C4 și Honda e.

VOTEAZĂ-ȚI MAȘINA ELECTRICĂ PREFERATĂ ÎN CADRUL BEST ELECTRIC CAR IN ROMANIA!

Versiunea electrică a modelului Niro nu are, evident, platformă dedicată, dar face parte dintr-o gamă în care găsim și un PHEV, dar și un hibrid. A primit o baterie destul de mare, 64 kWh, capacitate netă, pentru a asigura o autonomie oficială (WLTP) de 455 km. Modelul constructorului coreean este echipat cu un motor de 204 CP și 395 Nm (există și versiune de 136 CP, cu baterie de 39 kWh), care asigură atingerea vitezei de 100 km/h în 7,8 secunde. Viteza maximă este de 167 km/h. Portbagajul are o capacitate de 451 litri, iar masa mașinii trece puțin de 1,8 tone. Capacitatea maximă de încărcare, la curent continuu este de 77 kW.

Afla aici totul despre Kia e-Niro, într-un comparativ AMS!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.