Home Știri Concurenți Best Electric Car. Astăzi, Skoda Enyaq iV

Concurenți Best Electric Car. Astăzi, Skoda Enyaq iV

de Dan Damian
Skoda Enyaq iV

A venit rândul să cunoaștem modelul Skoda Enyaq iV, al șaselea concurent dintre cele 7 finaliste ale competiției Best Electric Car.

Best Electric Car este competiția care va stabili cea mai bună mașină electrică a anului în curs pentru piața din România. Juriul a ales 7 concurente pentru finala care va avea loc pe 21-22 aprilie și, timp ce 7 zile, v-o prezentăm pe fiecare în parte. Astăzi aflăm totul despre Skoda Enyaq iV, unul dintre modelele concurente. Mâine veți cunoște un model deja prezent de câteva luni bune pe piața autohtonă – Volkswagen ID.3. Puteți citi aici despre modelele deja prezentate: BMW iX3Citroen e-C4Honda eKia e-Niro și Mercedes EQA.

VOTEAZĂ-ȚI MAȘINA ELECTRICĂ PREFERATĂ ÎN CADRUL BEST ELECTRIC CAR IN ROMANIA!

Enyaq iV este primul SUV electric Skoda și primul model al constructorului ceh construit pe platforma MEB a grupului Volkswagen. În ceea ce privește dimensiunile, Skoda Enyaq are o lungime de 4,649 metri, lățimea de 1,879 metri și înălțimea de 1,616 metri, la un ampatament de 2,765 metri. Capacitatea portbagajului este de 585 litri, cu doar 15 litri mai puțin decât ceea ce oferă noua Octavia la acest capitol. Noul SUV electric al cehilor se prezintă la start cu o adevărată gamă de motorizări și transmisii. Versiunea de bază, ŠKODA Enyaq iV 50, are tracțiune spate, o baterie cu capacitatea de 52 kWh (net) care alimentează un motor de 148 CP și promite o autonomie de 340 km. Versiunea mai puternică, Enyaq iV 60, tot motor și tracțiune spate, are o baterie de 58 kWh și un motor de 180 CP, în condițiile unei autonomii de 390 km.

Citește aici tot ce trebuie să știi despre noua Skoda Enyaq iV!

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.