Home Modele noi Oficial: Mercedes EQB, al treilea model electric Mercedes din acest an

Oficial: Mercedes EQB, al treilea model electric Mercedes din acest an

de Dan Damian

Constructorul german a prezentat noul Mercedes EQB, versiunea electrică a SUV-ului Clasa B și al cincilea model din gama EQ.

Noul EQB a debutat oficial în China, unde va fi și produs pentru această piață. Modelul internațional va fi însă produs la vecinii unguri, la uzina din Kecskemét (primul EV produs aici). Dacă în China EQB, cu o lungime de aproape 4,7 metri, are 7 locuri în standard, în Europa cele două locuri suplimentare, pe care pot călători oameni cu înălțimea de maxim 1,65 metri, vor fi opționale.

Deocamdată este anunțat modelul EQB 350 4Matic, cu autonomie de 419 km, dar Mercedes spune că al doilea SUV compact electric al mărcii (după EQA) va avea mai multe versiuni de putere, unele de peste 272 CP și vor exista și modele cu tracțiune doar pe puntea față. Capacitatea bateriilor va începe de la 66,5 kWh (net). Deși nu dă mai multe detalii, Mercedes spune că va exista și un model cu autonomie mai mare. Bateria se poate încărca cu maxim 11 kW la curent alternativ și 100 kW la curent continuu.

Profilul acestui model, cu lungimea de 4.684 mm, lățimea de 1.834 mm și înălțimea de 1.667 mm favorizează mult spațiul interior, aspect confirmat și de ampatamentul de 2.829 mm, care permite cele două locuri suplimentare, tocmai de aceea Mercedes EQB se adresează în special familiilor. Volumul portbagajului este de 495/1.710 litri (configurație cu 5 locuri) sau 465/1.620 litri, în versiunea cu 7 locuri. Un plus de versatilitate este adus de posibilitatea de a înclina în mai multe poziții spătarul scaunelor de pe rândul doi, iar opțional șezutul acestora este ajustabil longitudinal, ceea ce permite un câștig de 190 litri la nivelul volumului portbagajului.

Interiorul are aceeași structură cu a SUV-ului GLB, dar instrumentele de bord sunt adaptate propulsiei electrice și, în plus, au fost inserate, la anumite niveluri de echipare, inserții roz-aurii și detalii de culoare albastră.

Noul Mercedes EQB va debuta în Europa în acest an, iar în Statele Unite va ajunge în 2022.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?