Home Știri Crash test Dacia Logan și Sandero – 2 stele la testele EuroNCAP

Crash test Dacia Logan și Sandero – 2 stele la testele EuroNCAP

de Dan Damian
Dacia Sandero

EuroNCAP a publicat astăzi rezultatele unei noi sesiuni de testare. Crash testul noilor Dacia Logan și Sandero a generat un calificativ de doar 2 stele, datorită lipsei unor elemente de siguranță activă

Noile generații Dacia Logan și Sandero au trecut prin crash-test-ul aplicat de EuroNCAP mașinilor noi de serie mare. Rezultatul a fost un calificativ de 2 stele, în condițiile în care toate modelele Dacia testate până acum au fost cotate cu 3 stele, excepție făcând vechea generație Sandero, care a primit 4 stele la testul din 2013.

Este adevărat că protocoalele de testare s-au schimbat semnificativ în ultimii ani, în special prin punctarea sistemelor de siguranță activă, acolo unde Dacia a evoluat, dar nu în ritmul industriei, astfel că sesiunea de crash test Dacia Logan a fost influențată puternic de lipsa anumitor sisteme.

Cele 2 stele obținute de noile generații Logan și Sandero au venit pe fondul depunctării lipsei unor sisteme de siguranță. De exemplu, radarul simplu pentru sistemul de frânare automată, conceput să “vadă” doar automobilele, nu și pietonii sau bicicliștii. În viitorul apropiat, va fi obligatorie montarea unui astfel de sistem bazat pe cameră video. La fel și lipsa sistemului de ghidare pe bandă, aspect de asemenea depunctat.

EuroNCAP a apreciat însă performanța la impact ca fiind una “respectabilă” și, dacă nu ar fi fost vorba de sistemele electronice de siguranță activă, ambele modele ar fi primit calificativul de 4 stele.

În aceeași sesiune de teste au fost incluse și modelele Skoda Enyaq iV și Volkswagen ID.4, care au primit calificativul maxim – 5 stele.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.