Home Auto util Cum poți verifica starea de sănătate a bateriei la Dacia Spring

Cum poți verifica starea de sănătate a bateriei la Dacia Spring

de Dan Damian
Dacia Spring cu noul logo_1

Curând, clienții modelului Dacia Spring vor putea verifica starea/capacitatea bateriei prin intermediul aplicației My Dacia. Online, fără vizite la service.

Încă de la începutul ofensivei modelelor electrice, interesul principal este legat de starea bateriei mașinii. Nu mai contează atât de mult numărul de kilometri parcurși, cât uzura bateriei. Acel Battery Health pe care îl avem toți la telefoanele mobile.  Starea de sănătate a bateriei arată cât din capacitatea inițială a acesteia mai este disponibilă după un anumit timp, iar acest aspect are consecințe directe asupra autonomiei mașinii. Tocmai din acest motiv, starea de sănătate a bateriei este de maxim interes atunci când cumperi o mașină electrică second-hand.

În prezent, poți afla acest parametru după o verificare la service, pentru că este nevoie de tehnologie specializată de diagnoză. Trebuie programare, trebuie să vii cu clientul atunci când vinzi mașina, nu este chiar la îndemână. Dacă producătorii de telefoane au introdus această funcție, Battery Health, de câțiva ani, nici un producător de mașini nu are în meniul sistemului multimedia una asemănătoare.

Dacia Spring cu noul logo_2

Cu ocazia lansării noii imagini de marcă Dacia, care este mai complexă decât sună, oficialii francezi au menționat, la unul dintre atelierele la care am participat, o nouă funcție în aplicația My Dacia: consultarea stării de sănătate a bateriei, evident, pentru modelul Dacia Spring. S-a trecut destul de repede peste această informație, dar la final am întrebat mai multe despre  această nouă funcție și am înțeles procesul.

Dacia Spring - noua sigla

Curând, fiecare posesor de Dacia Spring, care utilizează aplicația My Dacia, va putea genera un formular care indică starea bateriei mașinii. Este o informație certificată de Dacia, pentru care constructorul român își asumă responsabilitatea. Așadar, este o informație oficială, care va ajuta posesorul mașinii să știe ce uzură are bateria sau va indica același parametru celor care vor să cumpere o Dacia Spring second-hand.

Atenție! Această informație va putea fi cerută prin aplicație la un anumit interval de timp, nu în fiecare zi. Și nici nu ai vrea să faci acest lucru, pentru că serviciul este contra cost!

Deocamdată, serviciul de certificare a stării de sănătate a bateriei este disponibil în doar patru țări (la discuția de la Paris nu mi-au putut preciza care sunt acestea), dar curând va fi disponibil pe toate piețele de comercializare a primului model Dacia electric.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.