Home Modele noi Peugeot 308 electric: motor și baterie nouă, 400 km autonomie WLTP

Peugeot 308 electric: motor și baterie nouă, 400 km autonomie WLTP

de Răzvan Măgureanu
Peugeot 308 electric

Peugeot a anunțat lansarea a două noi modele electrice: Peugeot 308 electric hatchback și break SW care dispun de un motor nou de 156 CP și o baterie nouă cu o nouă compoziție chimică și autonomie de 400 km WLTP. 

Deși noua platformă EMP2 a fost proiectată inițial numai pentru propulsie clasică și Plug-in Hybrid, Peugeot a adaptat-o și pentru propulsie electrică. Francezii aveau nevoie de o bază pentru a dezvolta un model electric compact care să concurese cu noile Renault Megane E-Tech și VW ID.3. dar în timp ce rivalii lor au la bază o platformă electrică dedciată și un design de sine stătător, Peugeot utilizează o platformă convențională și același design cu al mașinii cu propulsie clasică și PHEV.

Însă spre deosebire de rivalii săi, Peugeot oferă același sistem de propulsie și pe versiunea break, 308 break fiind primul break electric oferit de un constructor auto european.
Peuugeot 308 electric hatch și break dispun de un nou motor electric care dezvoltă 115 kW (156 CP) și 260 Nm și care propulsează roțile față.

Motorul este alimentat de o baterie de nouă generație, de înaltă tensiune cu o capacitate brută de 54 kWh (51 kWh utili) având o nouă compoziție chimică – 80% nichel – 10% mangan – 10% cobalt. Peugeot promite o autonomie WLTP de 400 km (în curs de omologare) grație unui consum foarte redus de numai 12,7 kWh/100 km. Bateria se poate încărca de la stații AC cu 11 kW sau la stații DC cu până la 100 kW.  Șoferul are la dispoziție modurile ECO, NORMAL și SPORT, plus modul BRAKE care poate crește gradul de recuperare a energiei.

Noile modele Peugeot 308 electric (E-308) și 308 electric break (E-308 SW) vor fi disponibile de la mijlocul lui 2023 în versiunile Allure și GT și vor putea fi achiziționate și online în unele țări. Încă de la echiparea Allure se vor oferi faruri Matrix LED și jante de aliaj de 18 inchi cu un design special pentru versiunile electrice.

Aplicația MyPeugeot® este disponibilă pe smartphone. Aceasta te menține conectat la vehiculul tău și permite programarea încărcării sau inițierea precondiționării termice de la distanță. De asemenea, aplicația Free2Move disponibilă pe smartphone permite utilizatorilor să își planifice traseele și oferă acces la rețeaua extinsă de stații publice de încărcare din Europa.

Peugeot 308 electricPeugeot 308 electricPeugeot 308 electric

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.