Știri

Dacia Spring: foto, informații și data lansării oficiale

Dacia Spring
Dacia Spring

Dacia Spring, primul model electric al mărcii Dacia, se pregătește de lansarea care va avea loc peste două săptămâni. Până atunci, avem câteva informații în premieră.

Proiectul pentru un model low-cost electric sub marca Dacia a debutat acum patru ani în cadrul grupului Renault, iar confirmarea că acest model, numit Dacia Spring, va veni și în Europa am avut-o în luna martie a acestui an, când constructorul român a arătat conceptul cu același nume. A fost evident imediat că vorbim despre un model aflat foarte aproape de producția de serie, deși Dacia l-a numit concept.

Prezentarea oficială a primului model electric Dacia va avea loc peste două săptămâni, în cadrul evenimentului online Renault EWays, când va mai fi anunțat și un concept care se va transforma în viitorul crossover electric Renault ce va utiliza noua platformă CMF-EV.

Pentru a păstra prețurile la un nivel cât mai redus, avem confirmarea că Dacia Spring va fi un Renault K-ZE ușor restilizat, cu aceleași caracteristici și dimensiuni: lungime de 3,73 metri, lățime de 1,58 metri și înălțime de 1,47 metri. Ampatamentul este de 2,42 metri.

Dacia Spring
Dacia Spring/Foto: Quattroruote

Nu va exista o baterie diferită pentru Europa, ci va fi păstrată bateria cu o capacitate de 26,8 kWh. Autonomia lui K-ZE este de 271 km, dar în vechiul ciclu NEDC. EV-ul Dacia va afișa o autonomie de 200 km în actualul ciclu de testare, WLTP, mult mai aproape de realitate. Practic, mini SUV-ul Dacia va oferi aceeași autonomie ca unele modele mult mai mari și mai grele, cum ar fi Mazda MX-30, care oferă exact aceeași valoare.

Dacia Spring este însă o mașină de oraș, de fapt, poate cea mai accesibilă mașină de oraș, una care să revoluționeze segmentul electricelor așa cum a făcut-o Dacia Logan la momentul primei generații (aici aveți toate informațiile legate de cea de-a treia generație Logan/Sandero/Sandero Stepway).

Citiți mai multe despre Dacia Spring, inclusiv estimările de preț!