Home ȘtiriProiecte secrete Dacia va mai construi două modele de clasă compactă pe lângă Bigster

Dacia va mai construi două modele de clasă compactă pe lângă Bigster

de Răzvan Măgureanu
dacia sandero

Dacia este pe val dar pentru a deveni un constructor de prim plan are nevoie să fie prezent în mai multe segmente de piață. Astfel, marca românească își va lărgi gama cu încă două modele de clasă compactă pe lângă Bigster: un hatch compact și un crossover în genul lui Renault Rafale. 

În iunie 2004 debuta sedanul Dacia Logan, construit pe platforma lui Renault Clio II din 1998.  În 2006 apărea breakul Logan MCV, iar în 2008 prima generație Sandero, toate construite pe aceeași platformă a lui Clio II. În 2010, Dacia lansa primul său SUV din istorie, Duster, construit pe o versiune ranforsată a platformei lui Clio, pentru ca în 2012 să urmeze a doua generație Logan/Sandero. În septembrie 2017 se lansa a doua generație Duster pe aceeași platformă de la Clio II.

În septembrie 2020, Dacia a făcut pasul spre era modernă, noile Sandero și Logan preluând platforma CMF-B de la ultima generație Clio. Aceeași platformă a fost utilizată și pentru Jogger, lansat în primăvara lui 2022, și pentru noul Duster, prezentat acum câteva luni.

Toate aceste modele se încadrează în clasa mică în care marjele de profit nu sunt cele mai mari. În toamna acestui an Dacia va face pasul spre clasa compactă superioară, cu noul SUV Bigster, plasat deasupra lui Duster. Însă dacia vrea să își consolideze prezența în clasa compactă și are în plan să mai lanseze încă două modele.

Surprinzător, deși aceste modele vor avea un gabarit mai mare, tipic clasei compacte, se vor baza tot pe platforma de clasă mică CMF-B, la fel ca și în cazul lui Bigster și nu pe CMF-C/D, utilizată la Austral, Espace și Rafale.

Dacia a luat în calcul trei tipuri de caroserii pentru aceste două modele: hatchback, sedan și crossover-coupe. Se pare că decizia a fost luată pentru hatchback și crossover-coupe deoarece limuzinele pierd teren în Europa.

Astfel, hatchback-ul va fi un concurent pentru Peugeot 308, Seat Leon sau VW Golf și se va plasa în gamă deasupra lui Sandero.  Este surprinzător că Dacia va lansa un hatch de clasă compactă în timp ce Ford a decis să renunțe la Focus. Decizia Dacia este logică deoarece segmentul hatch-urilor de clasă compactă reprezintă încă 30% din piața europeană.

Al doilea model compact va fi un crossover coupe în stilul lui Renault Rafale și Peugeot 4008 și se va poziționa ca preț deasupra lui Bigster. Acesta ar putea fi noul vas amiral al mărcii Dacia. Cele două modele vor apărea în perioada 2026-2027, după debutul comercial al lui Bigster în primăvara lui 2025.

De asemenea, Dacia are în plan și un SUV mai mic decât Duster care va avea și propulsie electrică. Acesta va fi primul model electric Dacia  pe platforma CMF-B EV utilizată la noile Renault 5 și Renault 4 și va apărea în jurul anului 2028.

Atunci Dacia va avea o gamă la care puteam doar visa acum 10 ani. formată din nu mai puțin de nouă modele diferite. Astfel, gama Dacia va arăta așa:
– clasa mini   Dacia Spring
– clasa mică:  Sandero, Logan, Jogger, Duster și un SUV mai mic decât Duster în versiuni electrică și cu motor convențional
– clasa compactă: Bigster, hatch compact, SUV-coupe

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.