Home Motorsport Update: Documentarul Adrenalin vine în România

Update: Documentarul Adrenalin vine în România

de

Adrenalin – The BMW Touring Car Story, un documentar unic despre istoria BMW în motorsport, va fi prezentat în cadrul unor proiecţii speciale în România.

621822l-610x390-b-fbee5c6d

Vizionarea pentru public este programată pentru 17 februarie, ora 20.30,  în cadrul Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City. Datorită succesului de care s-a bucurat filmul, o a doua vizionare va fi organizată în 24 februarie, în aceeași locație. Preţul unui bilet este 30 de lei, iar acesta poate fi achiziţionat deja, în limita locurilor disponibile, de la casele de bilete ale cinematografului sau online, de pe grandentertainment.ro.

România este a treia ţară din lume unde se organizează proiecţii ale filmului, după Statele Unite ale Americii şi Germania. „Atunci când am fost invitaţi în România, nu ne-am gândit de două ori. Este o onoare pentru noi să prezentăm filmul comunităţii de pasionaţi de motorsport de aici. Am fost surprinşi de entuziasmul cu care a fost primit de cei din Europa de Est. În plus, ne bucurăm să fim prezenţi într-un oraş interesant, în care nu am mai fost până acum“, a declarat Tim Hahne, regizor şi producător, înainte de prezentarea specială a filmului pentru presă, în 12 februarie.

BMW, efectiv complet de piloți pentru DTM

Adrenalin oferă o incursiune unică în istoria uneia din cele mai emblematice mărci din motorsportul mondial. Este, în acelaşi timp, o poveste emoţională, foarte personală, animată de multă acţiune şi de personaje remarcabile, care au făcut istorie în competiţii de prestigiu din întreaga lume: „Ne împingeam pe circuit. Mirosul de pneuri încinse. Fumul şi urletul motoarelor. Ăsta era motorsportul adevărat“, declară Hans-Joachim Stuck, pilot.

Filmul este produs de fraţii Tim şi Nick Hahne (Germania), o echipă cu experienţă bogată în documentare de motorsport. Aceştia au petrecut întregul an 2014 călătorind prin Europa, perioadă în care au realizat aproximativ 30 de interviuri cu cei mai importanţi piloţi şi reprezentaţi BMW Motorsport din istoria mărcii. De asemenea, cei doi au scos la lumină materiale de arhivă, care anterior nu au fost date publicităţii.

BMW M4, ediție specială în cinstea victoriei lui Marco Wittman

Graţie acestui demers, echipa a produs un documentar de 123 de minute despre sport, despre pasiune şi despre eroi care au trăit viaţa la limită. Naraţiunea, construită pe baza interviurilor, merge dincolo de istoria cronologică şi palmaresul în cursele cu motor. Povestea devine personală şi se concentrează pe experienţele individuale ale celor de la volan, vorbeşte de provocările şi trăirile lor. Istoria se formează astfel cu spectacol pe circuit şi cu multă emoţie în afara lui. Unul dintre numeroasele puncte de atracţie ale filmului este revenirea senzaţională a BMW în DTM din 2012, când constructorul a reuşit un hat-trick senzaţional la 20 de ani după revenirea în competiţie: titluri la piloţi, constructori şi echipe.

Secvenţa de introducere a documentarului a fost filmată în Muzeul BMW. Locaţia a oferit maşini de curse din perioade diferite, dispuse alături de instalaţii sofisticate de iluminat. Debutul de succes pe care BMW M4 DTM l-a avut la Hockenheimring (Germania), în mai 2014, oferă imaginea care încadrează acest film. Este locul unde începe şi se încheie documentarul.

Articole similare