Home Știri DS 5 renunță la logoul Citroën, odată cu faceliftul

DS 5 renunță la logoul Citroën, odată cu faceliftul

de

Modelul de clasă medie DS 5 întărește identitatea noii submărci DS a constructorului francez şi propune o parte frontală amplu restilizată, care renunță simbolul Citroën, dar oferă numeroase alte actualizări bine-venite.

14BB16 JPG

Noul DS 5 marchează lansarea gamei independente de vehicule DS, care se remarcă prin stilul avangardist, rafinament, atenţie deosebită la detalii şi, nu în ultimul rând, tehnologii moderne. „Noul DS 5 nu este doar o maşină nouă. Este modelul DS ce lansează noua noastră gamă. La 60 de ani de la lansarea DS-ului original, noul DS 5 conţine toată structura ADN-ului mărcii DS şi, mai presus de toate, ne oferă posibilitatea de a afirma clar obiectivul nostru: renaşterea cu ajutorul segmentului premium de autovehicule franţuzeşti“, a declarat Yves Bonnefont, director general al mărcii DS.

DS 5 beneficiază de o parte frontală ce inspiră prestigiu şi personalitate puternică. Calandrul verticalizat poartă cu mândrie logoul DS – DS Wings –, ce amintește de legendarul înaintaș și afişează un design sculptat, bine pus în evidență de conturul cromat. La fel ca DS 3 şi DS 3 Cabrio, noul DS 5 adoptă noua semnătură luminoasă a mărcii DS, cu faruri ce combină tehnologiile LED şi Xenon. Văzut din spate, noul DS 5 reafirmă statutul cu accente premium prin intermediul evacuării finale duble și a blocurilor optice elaborate.

14BB22 JPG

La interior, ecranul tactil color al noului DS 5 deschide perspective suplimentare asupra experienţei high-tech la volan. Noul sistem oferă acces facil la toate funcţiile autovehiculului (de la navigaţie la muzică) şi simplifică ergonomia habitaclului (spre exemplu, sunt mai puţin cu 12 butoane pe consola centrală).

Noul DS 5 integrează cele mai noi motorizări dezvoltate de grupul PSA. Fie că vorbim de gama pe benzină sau diesel, motorizările propuse dezvoltă puteri între 120 şi 210 CP fiind, în acelaşi timp, prietenoase cu mediul (consum mediu între 3,8 şi 4,3 l/100 km pentru versiunile diesel). Merită reamintită și motorizarea Hybrid 4×4, care se laudă cu emisii poluante de CO2 de doar 90 g/km şi un consum de 3,5 l/100 km în ciclu combinat. Gama va fi îmbogăţită, la sfârşitul anului 2015, cu noua motorizare de 210 CP: versiunea THP 210 S&S BVM6.
DS 5 va fi prezentat în cadrul Salonului auto de la Geneva 2015 şi urmează a fi comercializat în Europa începând cu luna iunie 2015.

14BB18 JPG

Articole similare