Reportaje Știri

Ford pornește la drum prin Europa cu noul EcoSport fabricat la Craiova

Constructorul american a anunțat astăzi startul oficial al producției versiunii cu facelift a modelului EcoSport, cel mai mic crossover Ford și de acum construit pentru Europa exclusiv la fabrica de la Craiova, în urma unei noi investiții de aproape 200 de milioane de euro.

Noul SUV de clasă sub-compactă sosește în versiunea sa restilizată pentru a susține creșterea companiei în cel mai disputat segment SUV– de asemenea și cel aflat în cea mai mare expansiune la nivelul Bătrânului Continent. Ford însuși a reușit o creștere de 27 de procente per total pentru SUV-urile sale în primele opt luni ale anului, urmând să ofere clienților români și din întreaga Europa un SUV EcoSport produs local, la Craiova, în locul versiunii pre-facelift, importată de la fabrica din Chennai, India (versiunea pentru America va sosi de acolo, iar EcoSport se produce inclusiv în America de Sud). Mai mult, pe lângă producția exclusivă pentru Europa (exceptând Rusia), fabrica de la Craiova se va ocupa inclusiv de piețe de desfacere interesante (56 în total, pe patru continente) precum Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrală) sau Africa de Sud.

„EcoSport este un nou exemplu al modului în care Ford își construiește operațiunile pe baza avantajelor propriei game – implicit pe baza unor SUV-uri de clasă mondială” a declarat Steven Armstrong, vicepreședinte al grupului și președinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu și Africa. „Implicarea dvs, a celor care lucrează aici, în ceea ce faceți, ne dă încrederea că această uzină este perfectă pentru noul model Ford. Este una de talie mondială, iar oamenii care lucrează aici sunt și ei de talie mondială. Pe parcursul acestui an vom crea încă 1700 de locuri de muncă, iar investiția totală aici, din 2008 încoace, depășește acum 1 mld de euro. Salutăm faptul că reprezentanții autorităților recunosc importanța unei îmbunătățiri la nivel de infrastructură. Și doresc sa subliniez cât de importantă este respectarea programului de realizare a acesteia, mai ales acum, când ne așteptăm la o creștere a vânzărilor datorită acestui nou model.”

„Prin lansarea noului model Ford, industria auto din România își creează o reputație tot mai puternică pe piața auto europeană. Aceste performanțe trebuie consolidate în continuare, prin asemenea proiecte de investiții ambițioase, prin profesionalism și competitivitate,” a declarat și Președintele României Klaus Iohannis, prezent la eveniment alături de cei aproape 4000 de angajați Ford de la uzină, dar și de alte personalități politice naționale și locale precum Primul Ministru Mihai Tudose, CEO-ul Ford România John Oldham, sau ambasadorul SUA Hans Klemm.

Noul Ford EcoSport – ce va fi produs la Craiova alături de motorul pe benzină 1.0 EcoBoost, deținător al titlului „Motorul Internațional al Anului” timp de patru ani consecutiv – sosește cu un design modificat la exterior, noua serie ST Line, dar și un update semnificativ la interior, precum și noul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri ce dezvoltă până la 125 CP și are tehnologii avansate de optimizare a emisiilor. În plus, rămâne unul dintre puținele modele crossover de clasă mică care poate fi configurat și cu tracțiune integrală, Ford Intelligent All Wheel Drive.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta