Home Știri Jaguar I-Pace este primul EV cu Google Street View

Jaguar I-Pace este primul EV cu Google Street View

de Dan Damian
Jaguar I-PACE Google Street View

Jaguar Land Rover a încheiat cu Google un parteneriat în cadrul căruia pe modelul electric Jaguar I-PACE se integrează senzori de măsurare a calității aerului și tehnologia de cartografiere Street View.

I-PACE este primul vehicul complet electric cu Google Street View și va fi folosit pentru a măsura stradă cu stradă calitatea aerului din Dublin, inclusiv concentrațiile de dioxid de azot (NO2), dioxid de carbon (CO2) și particule în suspensie (PM2,5). De asemenea, va contribui la actualizarea Google Maps.

Modelul Jaguar I-PACE a fost echipat cu senzori mobili dezvoltați de Aclima, care detectează calitatea aerului și pentru următoarele 12 luni va colecta date din Dublin. Partenerii de cercetare științifică ai Google vor analiza datele și vor realiza hărți ale poluării la nivelul străzilor.

Jaguar I-PACE Google Street ViewInginerii de la Jaguar Land Rover au instalat tehnologia Google Street View pe vehicul, alături de suporturi noi pentru camera Street View, lunetă nouă care permite cablarea și echipamente de comutare reproiectate pentru a încorpora comenzile Google Street View.

Unul dintre motivele pentru care a fost ales  acest model constă în faptul că I-PACE oferă deja funcția de ionizare a aerului și de filtrare a particulelor PM2,5, pentru a îmbunătăți nivelul de confort și de relaxare a ocupanților în habitaclu.

Parteneriatul intervine într-o perioadă în care Jaguar Land Rover își definește strategia de viitor: promite să devină o companie cu zero emisii nete de carbon până în 2039, în condițiile în care, la începutul acestui an a anunțat că marca Jaguar va produce doar mașini electrice începând cu anul 2025.

Pentru a transpune în practică această viziune, Jaguar Land Rover va colabora cu lideri din industrie pentru a spori sustenabilitatea și a reduce emisiile, precum și pentru a face schimb de experiență în ceea ce privește noile tehnologii.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?