Home Modele noi Land Rover Defender V8: Cea mai puternică versiune și două ediții speciale

Land Rover Defender V8: Cea mai puternică versiune și două ediții speciale

de Dan Damian
Land Rover Defender V8

Constructorul britanic a prezentat cea mai puternică versiune a noului Defender. Land Rover Defender V8 este și cel mai rapid Defender produs vreodată.

La un an de la debutul noului Defender, Land Rover oferă pentru ambele versiuni, 90 și 110, un V8 care face din legendarul off-roder cel mai rapid model al gamei. Dintotdeauna, chiar dacă nici vechiul Defender nu a fost străin de motorizările V8.

Noul Land Rover Defender V8 este o declarație de putere și pasiune, una care vine într-o lume concentrată pe electrificare. Dar Defender V8 este în primul rând despre pasiune și nostalgie, o declarație de forță cu al său V8 de 5 litri, supraalimentat, care produce 525 CP și 625 Nm. Îl mai găsiți, într-o formă și mai performantă, pe Jaguar F-Pace SVR.

Cuplat la o cutie de viteze automată, cu 8 trepte, Land Rover Defender 90 V8  accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde (în ciuda masei de peste 2,5 tone) și atinge o viteză maximă de 240 km/h. Consumul mediu, calculat conform standardului WLTP, este de 14,5 litri/100 km. 

Inginerii constructorului britanic au operat modificări atât la nivelul punților (bucșe mai rigide, bare antiruliu cu diametru mai mare), cât și la nivelul amortizoarelor controlate electronic. În plus, ținuta de drum a fost adaptată nivelului de putere și prin intermediul diferențialului controlat electronic de pe puntea spate. Sistemul Terrain Response 2, care permite aceleași capacități de trecere în teren greu (definiția acestui model) a fost calibrat special pentru acest model și a primit un nou program, Dynamic.

În afară de noua acustică, naturală a motorului, pusă în valoare prin cele patru ieșiri ale eșapamentului, Defender V8 se remarcă și prin sigla exterioară personalizată, jantele de 22 inchi din aliaj cu finisaj gri-închis satinat (Satin Dark Grey), dar mai ales prin etrierele în culoarea Xenon Blue, cu discuri de 20 inchi.

La interior, Defender V8 este echipat cu scaune tapițate cu piele Ebony Windsor cu accente Miko Suedecloth și Robustec, finisate cu sigla unică de culoare Ebony. Cadrul planșei de bord a modelului Defender este expus, fiind finisat într-o culoare specială Satin Black. Volanul cu patru spițe este îmbrăcat în Alcantara și este pus în valoare de padele finisate în crom satinat, unice pentru modelele V8, iar pragurile iluminate sunt completate cu sigla modelului V8.

Defender V8 Carpathian Edition

Tot pe baza versiunii V8, Land Rover a prezentat și ediția specială Carpathian Edition. Finisat exclusiv în culoarea exterioară Carpathian Grey, se distinge prin plafonul exterior, capota și, pentru prima dată pe noul Defender, ușa spate contrastantă, în culoarea Narvik Black. Printre elementele de identitate vizuală adiționale se numără finisaje personalizate ale siglelor V8 Carpathian Edition, inele de remorcare de culoare Satin Black și etriere de frână distinctive de culoare Xenon Blue.

Exteriorul unic este finisat cu pelicula de protecție satinată unică Land Rover. Stratul protector reciclabil pe bază de poliuretan este aplicat pe exteriorul caroseriei, oferind modelului cu tracțiune integrală un finisaj semi-mat și asigurând protecție împotriva zgârieturilor.

Defender XS Edition

Este practic versiunea care o înlocuiește First Edition. La exterior, XS Edition se identifică prin apărători personalizate de culoarea caroseriei în partea inferioară și a pasajelor roților, precum și prin jantele distinctive de 20” din aliaj, cu finisaj de tip diamant, finisate gri satinat. Sunt disponibile patru culori exterioare: Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone și Santorini Black.

La interior, scaunele cu memorie reglabile electric și încălzite pe 12 direcții ale XS Edition sunt îmbrăcate în piele cu față natural grained, în timp ce cadrul planșei de bord este finisat prin acoperire electrostatică în culoarea gri deschis mat. Pragurile metalice iluminate completează interiorul.

Specificația standard include suspensia pneumatică controlată electronic, sistem de reglare automată a suspensiei Adaptive Dynamics și sistemul configurabil Terrain Response 2 de adaptare la suprafața de rulare. În plus, este dotat cu faruri LED Matrix cu lumini de zi, oglindă retrovizoare cu tehnologie ClearSight și sistemul multimedia și de navigație Pivi Pro cu sistem audio Meridian cu 10 difuzoare.

XS Edition este disponibil cu o gamă de motorizări variată, printre care P400 benzină, P400e Plug-in Hybrid (PHEV) și D250 Mild Hybrid (MHEV) motorină.

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?