Știri

Lexus sărbătorește o decadă de performanță la Chicago Auto Show

Producătorul auto japonez de lux este pregătit să sărbătorească cum se cuvine cei zece ani care au trecut de la apariția primelor modele de performanță din seria „F”, urmând să prezinte la Salonul Auto de la Chicago noile serii limitate GS F și RC F „10th Anniversary”.

Considerat de organizatori drept cel mai mare show de profil din America, ediția din 2018 a Chicago Auto Show se va desfășura începând cu 10 februarie – iar Lexus profită de ocazie pentru a atrage fanii mărcii cu noile ediții speciale aniversare pregătite pentru seriile GS F și RC F. Ele nu sunt pentru prima oară în fața publicului – fiind prezentate și la ediția de anul trecut Tokyo Motor Show, însă abia acum vor deveni oficial disponibile și în America.


În mod specific, Lexus va oferi ambele modele într-o serie extrem de exclusivistă, cu 240 de exemplare pregătite pentru coupe-ul RC F și doar 100 de unități pentru mai marele GS F. Edițiile speciale vor purta o „haină” Nebula Gray cu finisare mată la exterior, în timp ce cabina are parte de un tratament… nautic, cu multiple elemente albastre pentru a contrasta cu restul componentelor din compartimentul pasagerilor ce au o temă gri/neagră. Din nefericire, totul este doar un pachet de imagine, deoarece datele tehnice rămân nemodificate – ambele au parte de un V8 de 5 litri cu 467 CP și sunt capabile de un sprint la 100 km/h în aproximativ 4,5 secunde.