Home Știri Mercedes C 63 AMG, mai puternic decât BMW M3 Sedan

Mercedes C 63 AMG, mai puternic decât BMW M3 Sedan

de

Nici nu a fost bine lansată noul generație C Class și iată că nemții pregătesc deja versiunea sportivă Mercedes C 63 AMG.

Spy-Shots of Cars

Noua generație Mercedes C Class a fost prezentată la începutul acestei luni, la Salonul auto de la Detroit, moment în care oficialii mărcii au făcut publice și anumite detalii legate de strategia de lansare a unor versiuni ulterioare. Astfel, știm deja că în 2015 vom putea vedea noua generație C Class Coupe, iar spre sfârșitul acestui an, probabil la Salonul auto de la Paris, este programat debutul versiunii break, C Class T-Modell.

Mercedes SLC, un baby SLS

Tot în 2014 este așteptată și versiunea sportivă Mercedes C 63 AMG. Deși din considerente de marketing numele va fi păstrat, viitoarea generație va avea sub capotă un V8 twin-turbo de 4,0 litri, în locului colosalului V8 aspirat de 6,3 litri. Se pare că inginerii germani nu vor apela doar la experiența câștigată la dezvoltarea motorului regăsit pe actualele versiuni AMG ce utilizează platforma modelului A Class, de 2,0 litri și 360 CP (cel mai puternic motor de serie mare la această cilindree), ci chiar vor alipi două astfel de propulsoare pentru a forma noul V8. Informațiile preliminare indică faptul că noul Mercedes C 63 AMG va dezvolta minimum 450 CP, iar cu un pachet special de performanță ar depăși pragul celor 500 CP. Este de așteptat ca accelerația până la 100 km/h să se realizeze în aproximativ 4 secunde. Aceste cifre ar trebui să-l poziționeze pe viitoru Mercedes C 63 AMG într-un ușor avantaj față de noul BMW M3 Sedan, care dezvoltă 431 CP și accelerează până la 100 km/h în 4.1 secunde.

Mercedes GLA 45 AMG, cu 360 CP și 4Matic

Ca detalii de design, noua versiune sportivă se va remarca prin spoilerele mai agresive, cu guri de ventilație mai mari, o gardă la sol ușor coborâtă și, bineînțeles, evacuarea dublă. Jantele imense ascund un sistem de frânare mult mai performant, iar setările arcurilor și amortizoarelor vor fi modificate pentru un plus de dinamică. Un alt detaliu foarte important, Mercedes C 63 AMG va avea doar tracțiune spate.

Articole similare

Comentarii închise.