Home Modele noi Mini Countryman: În premieră electric și produs în Germania

Mini Countryman: În premieră electric și produs în Germania

de Răzvan Măgureanu
Mini Countryman 2023

Noul Mini Countryman va marca două premiere: se va produce în Germania la Leipzig din noiembrie 2023, fiind primul Mini care se va produce în Germania  și va avea pentru prima oară și o versiune electrică. 

Noul Mini Countryman va crește în dimensiuni și va fi un SUV veritabil de clasă compactă cu un gabarit apropiat de al lui BMW X1. Cu 4.429 mm, noul Mini Countryman este cu 13 cm mai lung decât vechiul model și cu numai 7,1 cm mai scurt decât noul BMW X1. Iar cu 1613 mm înălțime, este cu aproape 6 cm mai înalt.

Noul Mini Countryman va fi disponibil în premieră cu propulsie electrică și vor exista două versiuni:
– Countryman E cu un motor de 140 kW/191 CP
– Countryman SE ALL4 cu două motoare și tracțiune integrală electrică cu 230 kW/313 CP.
Ambele utilizează o baterie cu o capacitate netă de 64,7 kWh, aceeași de la iX1 care îi conferă o autonomie de circa 450 km.

Odată cu Countryman, se schimbă și filozofia BMW în ceea ce privește Mini. Toate elementele decorative exterioare și interioare din crom au fost eliminate, iar suprafeţele planşei de bord, volanului, tapiţeria plafonului şi a podelei, precum şi covoraşele sunt realizate din poliester reciclat obţinut din sticle PET şi resturi de covoare.

Noul Countryman va utiliza în continuare arhitectura UKL II de la BMW X1 care este compatibilă cu toate formele de propulsie. Va fi primul Mini care se va produce în Germania și va avea pe lângă versiunile electric e și versiuni clasice diesel și benzină cu sistem mild hybrid pe 48V.  În schimb, se pare că noul Countryman nu va mai avea și versiune PHEV.

Countryman este al doilea model electric al mărcii Mini și primul cu tracțiune integrală.  Viitoarea gamă Mini va avea trei modele electrice. Alături de noul Countryman vor urma noul Mini Cooper SE și SUV-ul de clasă mică prefigurat de conceptul Aceman.  Ambele se vor produce în China în timp ce Mini cu două, patru uși și cabrio cu motoare convenționale se vor produce în continuare în Europa.

Mini Countryman 2023Mini Countryman 2023Mini Countryman 2023

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.