Home Știri Mini Vision

Mini Vision

de

Prezentat sub forma unei holograme, inclusiv cu habitaclu, acest simpatic studiu de design prefigrează cea de-a treia generație Mini.

Mini Vision

 

Conceptul Mini Vision netezește calea viitoarei generații Mini, al cărei debut a fost confirmat pentru anul viitor. După cum era de așteptat, forma clasică inconfundabilă a caroseriei a fost păstrată, dar detaliile de design moderne au darul de a echilibra balanța între nou și vechi. Tradiționala grilă hexagonală a radiatorului integrează acum și proiectoarele de ceață, iar luminile de zi eliptice, ce încadrează farurile și dispun de tehnologie LED, au toate șansele să se transforme într-o nouă semnătură a mărcii. Pe lateral, designerii mizează în continuare pe o delimitare foarte clară a elementelor (acoperiș, suprafață vitrată și caroseria propriu-zisă), fiind utilizate chiar elemente cromate pentru a întări liniile de demarcație. În ceea ce privește spatele, atenția cade pe detalii, stopurile și spoilerul părând ușor „umflate“.

Interiorul este un adevărat spectacol de forme și culori, totul conturând o atmosferă futuristă. Panourile ușilor integrează chingi elastice ce duc cu gândul la steagul Marii Britanii, dar au și un excelent rol funcțional, iar podeaua cu numeroase leduri (Disco floor) înviorează considerabil atmosfera. Păstrând aceeași organizare a instrumentelor de bord, Mini Vision confirmă intrarea în era digitală, toate afișajele fiind, de fapt, display-uri. În continuare, tunelul median propune același sistem flexibil de aranjare, prin oferirea posibilității atașării unor suporturi pentru ochelari, telefon mobil și pahare.

Mini sărbătorește nașterea celui de-al treilea moștenitor al tronului Marii Britanii

Nou este și conceptul Driving Experience Control, care are în vedere oferirea unor ambianțe interioare interschimbabile. Pe lângă modificarea culorii luminii ambientale a habitaclului, facilitate disponibilă și la modelul actual, acum se au în vedere și schimbări ale altor elemente, care pot transforma complet percepția asupra interiorului, după cum ne anunță oficialii.

Conform declarațiilor lui Anders Warming, șeful Departamentului de design, Mini Vision dezvăluie mai mult decât niște simple indicii despre designul viitoarei generații, cu excepția anumitor detalii, noul model urmând să semene foarte mult cu acest concept. Deși până acum nu a fost confirmat nimic, conform anumitor surse, viitoarea generație Mini ar putea fi oferită și într-o versiune de caroserie cu cinci uși. Modelele Clubman și Convertible vor debuta, cel mai probabil, în 2015.

Probabil că nu vom vedea acest studiu de design în carne și oase, dar îl putem urmări sub forma unui filmuleț sau a unei galerii de imagini.

Articole similare