Home Știri Noua generație Seria 5 va include și modelul electric BMW i5

Noua generație Seria 5 va include și modelul electric BMW i5

de Dan Damian
BMW i5

BMW a confirmat astăzi faptul că noua generație Seria 5 va avea și versiune electrică, BMW i5, inclusiv pe break-ul i5 Touring.

În luna noiembrie a acestui an va debuta a opta generație BMW Seria 5, despre care BMW spune că este mai dinamic, dar și mai confortabil decât modelul actual. Dar acest lucru era de așteptat. La fel cum ne așteptam ca noua generație să ofere deja celebrul BMW Curved Display, cu cel mai nou sistem de operare, BMW OS 8.5.

În gama va intra, pentru prima dată și o versiune electrică a acestui model de clasă mare. BMW i5 va avea, probabil, o parte din motorizările lui BMW i4 și va trece și pe la departamentul M – va fi al treilea M electric, după BMW iX M60 și BMW i4 M50. BMW nu spune deocamdată ce putere va avea versiunea M a lui BMW i5, dar nu este exclus să vedem ceva în genul configurației lui iX M60 (619 CP), ceea ce ar fi un fel de alternativă la BMW M5. Constructorul german spune că BMW i4 M50 (544 CP și autonomie oficială de 519 km) a fost cel mai bine vândut model M în 2022.

Primul break electric

… din clasa mare va fi al constructorului bavarez. BMW a confirmat că va exista și modelul BMW i5 Touring, care va debuta în primăvara anului 2024. Astfel, BMW speră să aibă un punct strategic de vânzări, în condițiile în care nici un constructor nu oferă un break electric în acest moment.

Noul BMW Seria 5 va fi produs exclusiv la uzina BMW din Dingolfing, cea mai mare uzină din Europa a constructorului german. Producția noii Serii 5 la această uzină va debuta chiar în anul în care, aici, se aniversează 50 de ani de producție a modelelor BMW. În prezent, la Dingolfing se asamblează noile Seria 7, Seria 8 și electricul BMW iX. Aici va fi produs nu doar noul Seria 5, ci și motoarele și bateriile versiunii electrice, BMW i5.

BMW Seria 5 a debutat în 1972 și, pe parcursul a șapte generații, au fost produse peste 10 milioane de exemplare ale acestui model de clasă mare.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.