Home Modele noi Oficial: VW ID. 2all – Conceptul care prefigurează un model electric sub 25.000 euro

Oficial: VW ID. 2all – Conceptul care prefigurează un model electric sub 25.000 euro

de Dan Damian
VW ID. 2all concept

Volkswagen a prezentat astăzi conceptul VW ID. 2all, care anunță un model electric al cărui preț de pornire va fi sub 25.000 euro.

După ID.3, care a primit deja un facelift, Volkswagen se concentrează pe modele electrice mai accesibile. Constructorul german tocmai a prezentat conceptul VW ID. 2all, care se va transforma, în 2025, într-un model de serie al cărui preț de pornire va fi sub 25.000 euro.Numele anunță deja nivelul de accesibilitate – ID. 2all (ID pentru toți/electric pentru toți, n.n). Chiar dacă este prezentat sub titlul de concept, VW ID. 2all este foarte aproape de versiunea de serie pe care o vom vedea peste doi ani.

VW ID. 2all concept

VW ID. 2all este la nivelul unui VW Polo din punct de vedere al dimensiunilor exterioare, dar Volkswagen spune că oferă spațiul interior al unul Golf. Conceptul are lungimea de 4.050 mm, lățime de 1.812 mm și înălțime de 1.530 mm, în timp ce ampatamentul este de 2.600 mm. Designul este marcat de simplitate, cu faruri unite de o bandă LED cu grila centrală. Noul limbaj de design este marcat de designul montantului C, care îl interpretează pe cel al primului model Golf.

VW ID. 2all concept

La interior vedem o cu totul altă arhitectură față de ID.3: display-ul tabloului de bord este îm stil floating și mai mare, iar cel central, mult mai mare, este amplasat tot în stil floating. În rest, puține butoane, dar constructorul german spune că VW ID. 2all are comenadă clasică pentru volumul sistemului de sunet și, de asemenea, bloc separat pentru comenzile climatizării.

Un alt aspect care atrage atenția: volumul portbagajului este de 490 litri (cu 105 litri mai mare decât cel al lui VW ID.3) și poate ajunge la 1.330 litri cu bancheta spate rabatată.

VW ID. 2all concept

VW ID. 2all este construit pe platforma MEB, de fapt o derivație a acesteia (MEB Entry), pentru că ID. 2all este primul model din familia ID. care are tracțiune față. Conceptul este echipat cu un motor electric capabil să dezvolte 166 kW/226 CP, iar autonomia va fi de până la 450 km, în funcție de configurație și capacitatea bateriei – despre care VW nu a dat nici un fel de detalii. Este totuși de așteptat ca ID. 2all să folosească cel puțin o parte dintre bateriile lui ID.3 pentru a putea menține un astfel de preț – începând cu 25.000 euro, valoare specificată oficial de Volkswagen.

Ofensivă electrică

Constructorul german spune că VW ID. 2all este unul dintre cele zece noi modele electrice pe care le va lansa până în 2026. În acest an, VW va lansa faceliftul lui ID.3, modelul ID.Buzz cu ampatament mare și noul ID.7. Apoi va urma un SUV electric de clasă compactă, în 2026. Totodată, Volkswagen anunță că lucrează la un model (ID.1) care să aibă un preț de pornire de sub 20.000 euro, dar nu avansează un termen pentru prezentarea acestuia. În aceste condiții Volkswagen vizează o cotă de piață (la nivelul modelelor electrice) de 80% în Europa, în creștere față de estimarea de până acum de 70%.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.