Home Modele noi VW ID.7 a fost prezentat la CES, în ținută de camuflaj

VW ID.7 a fost prezentat la CES, în ținută de camuflaj

de Dan Damian
Volkswagen ID.7

VW ID.7 este al șaselea model al gamei ID. și, totodată, cel mai mare. Noul model a fost prezentat la CES camuflat, dar VW a dezvăluit interiorul versiunii de serie.

Știm că Volkswagen vrea să meargă mai sus în gamă cu modelele din familia ID. pentru că producătorul german a și anunțat acest lucru atunci când a prezentat conceptul ID. Aero. Ceea ce vedem acum este versiunea de serie a acestui concept, e drept, deocamdată camuflată, dar care va fi pe piață în acest an. De ce se numește ID.7 când denumirea ID.6 nu este folosită? Pentru că ID.6 există deja, dar doar în China, sub forma unui SUV electric.

Volkswagen ID.7

În cadrul CES, unde VW a revenit după o pauză de 6 ani, constructorul german a prezentat modelul ID.7 în culoare de camuflaj, dar una specială. Nu mai puțin de 40 de straturi de vopsea au fost aplicate, unele dintre aceste permițând un circuit electric, altele fiind izolatoare. În acest fel, 22 de zone ale caroseriei pot fi luminate individual atunci când se aplică energie electrică. Motivul codului QR aplicat camuflajului simbolizează legătura dintre lumea digitală și cea fizică, spune Volkswagen.

Dincolo de prezentare, VW ID.7 este cel mai mare model electric al mărcii germane. Are ampatamentul de 2.97 metri și va ține locul în gamă atât pentru Passat (berlina), cât și pentru Arteon.

Da, VW ID.7 este, de fapt, un Passat electric. Asta pentru că viitoarea generație Passat cu motoare termice va fi oferită doar în versiune break.

Volkswagen ID.7 - interior

La CES, Volkswagen a prezentat, în premieră, primele poze cu interiorul lui ID.7. Observăm imediat o nouă aranjare a planșei de bord. Tabloul de bord este tot mic, dar integrat în zona mediană a structurii planșei de bord. Pe de altă parte, display-ul central stil floating are 15 inchi și a fost adaptat cerințelor (criticilor) clienților mărcii. Astfel, zona tactilă prin intermediul căreia poți ajusta temperatura (prin glisare) este acum luminată și nu trebuie să mai pipăi după ea pe timp de noapte. În același timp, informațiile și comenzile climatizării apar pe homepage-ul display-ului central, nu trebuie să mai cauți prin meniu.

Volkswagen ID.7 - interior

O altă funcție utilă, spune Volkswagen, este cea prin care sistemul de climatizare poate începe ajustarea temperaturii atunci când șoferul se apropie de mașină (semnalul vine de la cheie). Se va pune accent și pe comenzile vocale: un simplu “Hello Volkswagen, my hands are cold!” va pune în funcțiune sistemul de încălzite a volanului, dar va direcționa și fluxul aeratoarelor către mâinile celui care solicită vocal acest lucru.

Despre partea tehnică, VW nu spune mare lucru deocamdată. Faptul că VW ID.7 mizează pe un coeficient aerodinamic de 0,23 va permite o autonomie mai mare, maxim 700 km, spune Volkswagen, fără a preciza capacitatea bateriei capabile să ducă autonomia la această valoare. Conceptul ID. Aero, prezentat în vara anului trecut, era echipat cu bateria de 77 kWh, capabilă să furnizeze autonomie de 620 km, datorită în principal aerodinamicii foarte bune. Oricum, este așteptată o paletă largă de motorizări și baterii, inclusiv echiparea cu două motoare, pentru a avea tracțiune integrală.

VW ID.7, care fi prezentat integral (fără camuflaj și cu date tehnice complete) în al doilea trimestru al acestui an, va fi produs la uzina din Emden (Germania) și va fi comercializat în Europa și Statele Unite. Modelul destinat pieței chineze va fi produs în China.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.