Home Știri Noul Fiat 600 e apare în primul video oficial la Vatican

Noul Fiat 600 e apare în primul video oficial la Vatican

de Răzvan Măgureanu
Fiat 600e

Fiat a dezvăluit primele imagini cu noul SUV de clasă mică Fiat 600 e full electric în cadrul unui video pe youtube. 

Fiat a prezentat pe youtube un scurt filmuleț de 2 minute în care apare în premieră mondială noul SUV de clasă mică Fiat 600 e. Designul nu aduce niciun fel de surprize, Fiat 600e preluând farurile rotunde de la 500 e în timp ce pe grila semiînchisă se observă logo-ul 600.

Fiat nu a comunicat niciun fel de detalii, dar din informațiile noastre, Fiat 600 e este frate geamăn cu Jeep Avenger, fiind dezvoltat pe platforma STLA Small (a doua generație a platformei e-CMP). La fel ca și Avenger, Fiat 600e va avea o baterie de 54 kWh care va alimenta un motor electric de 154 CP amplasat la puntea față. De aceea, ne așteptăm la o autonomie WLTP similară, de 400 km.  De asemenea, Fiat 600 va avea și versiuni  cu propulsie convențională și hibridă precum la Avenger care vor fi echipate cu motorul 1.2 turbo de origine PSA.

Și interiorul este similar cu cel de la Jeep Avenger, putând fi observat în același video. Astfel, în centrul planșei de bord tronează un display tactil în format wide de 10,25 inchi, în timp ce comenzile climatizării sunt preluate de la Fiat 500e.

Fiat 600e se va produce tot în Polonia la uzina din Tichy, alături de Avenger, dar nu este înlocuitorul lui 500X. Site-ul www.passioneautoitaliane.com susține că Fiat va oferi un alt SUV mai mare care va înlocui atât 500X cât și și Tipo.

Fiat 500X și Tipo se vor mai produce și în 2024 urmând a fi înlocuite în 2025 de un nou SUV mai mare decât 600e care are numele de cod intern Multipla. Sunt zvonuri că acesta ar putea fi numele final deși Multipla nu are o rezonanță prea bună în istoria Fiat fiind asociat cu unul dintre cele mai urâte vanuri din istorie.

 

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.