Home Știri Noul Kia Sorento primește sistemul Multi-Collision Braking

Noul Kia Sorento primește sistemul Multi-Collision Braking

de Dan Damian
Kia Sorento - Multi-Collision Braking

Kia a anunțat că va introduce în echiparea de serie a noului Kia Sorento sistemul Multi-Collision Braking, care ajută la evitarea unui impact secundar.

Sistemul, dezvoltat de Kia, este conceput pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea gravității unei coliziuni secundare, care poate apărea după impactul inițial pe măsură ce automobilul continuă să se miște, adesea fără controlul șoferului. Sistemul este activat prin declanșarea airbagurilor automobilului, ceea ce indică o gravitate mare a accidentului. Odată activat, sistemul măsoară viteza vehiculului și orice schimbări de direcție, aplicând nivelul adecvat al forței de frânare pentru a opri mașina.

Multi-Collision Braking monitorizează poziția pedalelor pentru a verifica dacă șoferul încearcă să accelereze sau să frâneze. Dacă sistemul MCB detectează o intervenție redusă sau nici o intervenție a șoferului, mecanismul de control electronic al stabilității (ESC) intervine pentru a aplica nivelul adecvat de frânare pentru situația în care se află automobilul. Sistemul nu este activ la viteze care depășesc 180 km/h, din motive de siguranță.

A patra generație a modelului Sorento va fi primul automobil Kia vândut în Europa care include această nouă tehnologie inovatoare de siguranță. Sistemul MCB este oferit în dotarea standard pentru toate modelele Sorento, inclusiv pe noul model Plug-in Hybrid care va fi lansat în Europa la începutul anului 2021.

Eficacitatea sistemului MCB în prevenirea accidentelor secundare a fost deja recunoscută de Euro NCAP. Programul a acordat un punct de siguranță suplimentar automobilelor echipate cu sistemul MCB pentru protecția pasagerilor. Testarea empirică a sistemului a indicat faptul că echiparea unei mașini cu sistemul MCB a dus la o scădere cu 8% a deceselor și cu 4% a leziunilor grave comparativ cu aceeași mașină fără sistemul MCB.

Ulterior, constructorul coreean va oferi acest sistem și pe alte modele din gama sa.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.