Home Modele noi Noul Lada Niva Van este de fapt un pick-up

Noul Lada Niva Van este de fapt un pick-up

de Răzvan Măgureanu

După retragerea lui Renault, Lada a reluat producția în iunie 2022 cu foarte multe restricții de ordin tehnic și la începutul acestui an a lansat Lada Niva Van care este de fapt un pick-up.

După retragerea lui Renault din cauza agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, Lada a fost preluată de institutul de stat NAMI din Moscova care a relansat producția pe 8 iunie 2022 cu o versiune Lada Granta Classic, dotată extrem de sărăcăcios din cauza lipsei de componente din vestul Europei.

Apoi, în august 2002, rușii au prezentat primul concept de mașină electrică. Însă Lada Largus electric nu este altceva decât o Dacia Logan MCV din prima generație adaptată pentru propulsie electrică.

La începutul lui 2023, Lada a prezentat o versiune utilitară pe baza lui Niva pe care o numește Lada Niva Van dar este de fapt un pick-up.

Acesta este disponibil în două versiuni, cu două sau patru locuri. Versiunea cu două locuri este de fapt un King-cab deoarece locurile din spate sunt doar de urgență. Ampatamentul este identic la ambele versiuni, astfel că versiunea cu două locuri are o benă mai lungă. Cu o lungime de 4,44 metri, Lada Niva van este cu 20 cm mai lungă decât off-road-ul Niva cu ampatament lung și cinci locuri.

Motorul pe benzină de 1,7 litri și 83 CP cuplat la o transmisie manuală cu 5 trepte este același de la Niva. Au fost ranforsate punțile față și spate, iar la puntea spate s-au montat arcuri cu foi în locul celor elicoidale. Punțile au diferențiale blocabile și a fost scurtat raportul final la 4,1:1. Alimentat cu carburator, motorul consumă enorm. Lada anunță un consum de 12 l/100 km, în timp ce viteza maximă erste de 110 km/h.

În versiunea cu două locuri, în benă este loc pentru doi europaleți. Mașina se poate configura și cu hardtop sau echipa pentru transporturi frigorifice.

lada Niva van este construită de VIS-Avto, divizia Avtovaz specilaizată în vehicule comerciale. Și prețurile sunt foarte mari, fiind cuprinse între 17.000 și 22.850 euro. Practic, pick-up-ușl costă aproape la fel de mult ca o Dacia Duster pick-up care are un motor diesel modern și este mult mai avansată tehnologic. Prețul este foaerte mare și dacă comparăm cu off-roader-ul Niva, care începe de la 10.600 euro.

Lada Niva vanLada Niva vanLada Niva vanLada Niva vanLada Niva vanLada Niva van

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.