Home Știri Noul Renault Megane E-Tech Electric începe testele pe șosea. Primele imagini

Noul Renault Megane E-Tech Electric începe testele pe șosea. Primele imagini

de Dan Damian
Renault Megane E-Tech Electric preproducție_4

La finalul anului trecut, constructorul francez prezenta conceptul eVision, care s-a transformat deja în noul Renault Megane E-Tech Electric.

Au trecut nouă luni de când Renault și-a anunțat intenția de a crea un hatchback compact electric, pe care l-a arătat sub forma conceptului eVision, în cadrul evenimentului eWays. Acum, francezii au început deja testele cu versiunea de serie, Renault Megane E-Tech Electric, numită și MeganE, pe care ne-o și arată sub camuflaj. În această vară, pe drumurile publice vor circula 30 de exemplare de pre-producție ale acestui nou model, pentru ultimele teste.

Renault Megane E-Tech Electric preproducțieRenault Megane E-Tech Electric reprezintă prima incursiune a celor de la Renault în segmentul hatchback-urilor compacte. S-a luat această decizie pentru că producătorul francez vrea să mizeze mai mult pe modelele compacte și ulterior pe cele de clasă medie. Astfel, în loc să vedem, cum este trendul acum, un SUV pe noua platformă dedicată CMF-EV, vom vedea, încă din acest an, noul Megane E-Tech Electric. Sunt confirmate și cifrele versiunii de serie. Mașina are un motor de 217 CP (300 Nm) și autonomie de 450 km, fiind echipat cu o baterie de 60 kWh. Accelerația 0 – 100 km/h este posibilă în sub 8 secunde. Cel puțin la nivelul conceptului, francezii s-au lăudat cu una dintre cele mai subțiri baterii din industria modelelor EV, ceea ce ar coborî sensibil centrul de greutate al mașinii. Nu este deocamdată confirmat că acest avantaj se păstrează și pentru modelul de serie.

Platforma CMF-EV este una scalabilă, astfel încât poate fi adaptată ușor pentru diferite versiuni de caroserie, inclusiv SUV, limita acesteia fiind dată de un ampatament maxim de 2,77 metri. Evident, anul viitor, vor apărea și alte modele electrice Renault pe această platformă, în condițiile în care noul MeganE reprezintă un nou început pentru constructorul francez segmentul electricelor, dominat până acum de Zoe, model de clasă mică.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?