Home Știri Opel Astra: Primele detalii despre noua generație

Opel Astra: Primele detalii despre noua generație

de Dan Damian
Opel Astra 2021

Opel a publicat o serie de imagini care surprind câteva detalii ale noii generații Opel Astra, așteptată până la finalul acestui an.

La acest moment, singurul model Opel care păstrează încă o platformă dezvoltată sub patronajul GM este Opel Astra. Actuala generație a compactei germane era deja definitivată înainte ca Opel să treacă în portofoliul PSA (devenit, între timp, Stellantis), astfel că a păstrat platforma, dar și motorizările proprii, chiar și după facelift-ul din 2019, atunci când a primit un diesel de 1,5 litri, în 3 cilindri, care nu se va mai regăsi pe nici un alt model. Practic, o motorizare pentru un singur model, timp de aproape 3 ani.

Acum se pregătește noua generație Astra, care va debuta în acest an și, evident, schimbările sunt ample. Din detaliile prezentate oficial se observă o evoluție a designului Opel Vizor al părții frontale, design care a debutat pe noul Mokka și este implementat și pe facelift-urile modelor de dinainte. Noua Opel Astra va avea faruri cu LED, IntelliLux, iar logo-ul Astra va fi plasat, central, pe hayon.

Interiorul mizează pe conceptul Pure Panel, cu două display-uri plasate unul lângă celălalt, iar Opel spune că s-a încercat reducerea la minim a comenzilor fizice. Constructorul german va miza în continuare pe scaunele ergonomice, certificare AGR.

Opel Astra 2021Producția noii generații Astra, despre care Opel spune că a fost desenată și dezvoltată în Rüsselsheim, va debuta în acest an.  Compacta germană va avea o caroserie hatchback în 5 uși, dar se păstrează și versiunea Sports Tourer. Și, desigur, pentru prima dată, Opel Astra va avea și o versiune electrificată, de fapt chiar două versiuni PHEV, ale căror caracteristici n-ar trebui să difere de cele ale noului Peugeot 308, cu care noua Astra împarte platforma. Încă nu s-a spus nimic despre o versiune full EV, dar aceasta este așteptată peste ceva timp, la fel ca și Peugeot e-308.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?