Home Modele noi Renault Megane eVision – Un nou început EV

Renault Megane eVision – Un nou început EV

de Dan Damian
Renault Megane eVision

Renault are deja un background solid în domeniul electrificării, cu modelul Zoe, dar francezii au declarat un nou început cu modelul Renault Megane eVision.

În cadrul evenimentului eWays, Renault a prezentat toate detaliile noii Dacia Spring (mai puțin prețul), dar și conceptul Renault Megane eVision, cel care simbolizează un nou început, mult mai profesional, al Renault în segmentul mașinilor electrice.

Renault Megane eVision

Poate părea ciudat că Renault nu a venit cu un SUV electric într-o primă fază, atunci când a prezentat noua platformă dedicată, CMF-EV, construită de alinața Renault-Nissan-Mitsubishi, dar francezii spun că vor să arate viitorului segmentului hatchback-urilor compacte, unde Megane este un jucător important. Ca urmare, conceptul francez activează în acest segment, dar propune o nouă abordare. Una dedicată mașinilor electrice, în care tehnologia este cu totul diferită. În afară de faptul că centrul de greutate al mașinii este unul mult mai jos, ampatamentul este mai mare, ceea ce va avea efecte pozitive asupra ținutei de drum. În plus, platforma CMF-EV este una scalabilă, adică poate fi adaptată unor modele din mai multe clase, cu dimensiuni diferite (ampatament de maxim 2,77 metri). De exemplu, bateria lui Renault Megane eVision este una dintre cele mai subțiri din segmentul EV, dar poate pierde acest avantaj atunci când, într-o versiune de capacitate mai mare, va fi implemetată unui alt model, cum ar fi un SUV.

Renault Megane eVision

Conceptul este echipat cu o baterie de 60 kWh și motor de 217 CP, cuplul maxim fiind la nivelul de 300 Nm. Accelerația 0 – 100 km/h este posibilă în sub 8 secunde. Constructorul francez nu avansează o cifră exactă pentru autonomia lui Renault Megane eVision, dar spune că va putea parcurge distanța dintre Londra și Nwecastle (aproximativ 470 km) cu un singur plin de baterie. Cifră normală, de altfel, având în vedere capacitatea bateriei.

Renault Megane eVision este un concept, dar constructorul francez afirmă că versiunea de serie a acestuia va fi prezentată în 2021.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.