Home Promo (P) Cum să prelungeşti durata de viaţă a bateriei auto

(P) Cum să prelungeşti durata de viaţă a bateriei auto

de
baterie auto

Bateriile auto pot avea o durată de viață de până la 5 ani maximum. Deoarece reprezintă o componentă importantă, fără de care maşina nu poate să funcţioneze în mod optim, este foarte important ca întreţinerea bateriei auto să se facă în mod regulat.

Nu este suficient să fie cumpărate cele mai bune baterii auto pentru că, la fel de mult, contează şi verificările periodice, mai ales în sezoanele cu temperaturi extreme. Utilizatorii care ignoră aceste metode minime de siguranţă pot avea probleme serioase cu bateria şi durata de viaţă a acesteia poate scădea considerabil.

Sfaturi utile legate de acumulatorii auto

Indiferent de tipul de acumulatori auto aleşi, aceştia trebuie să funcţioneze o perioadă lungă de timp. Pentru ca situaţiile neplăcute să fie prevenite în mod optim, este nevoie ca fiecare şofer să ţină cont de sfaturile specialiştilor şi de toate mijloacele de precauţie existente.

Este recomandată prevenţia în timpul verii, deoarece ajută la luarea celor mai bune măsuri pentru toate problemele care pot apărea în timpul iernii. Vara este important ca fiecare posesor de autoturism să verifice electrolitul existent în baterie şi, dacă este cazul, să adauge apă distilată.

  • Consumatorii electrici necesită o atenție aparte!

Pentru ca bateria să funcţioneze optim, indiferent în ce maşină este amplasată, este foarte important să se acorde atenţie consumatorilor electrici.

Cei mai mari consumatori ai unei maşini sunt radioul, clima, dezgheţarea, dezaburirea şi farurile, iar acestea nu trebuie folosite înainte de a porni motorul. O atenţie deosebită acordată acestui aspect ajută la menţinerea bateriei în stare de funcţionare, în special pe timpul iernii.

  • Acumulatorul nu trebuie să se descarce complet!

Indiferent dacă este vorba despre baterii auto ieftine sau scumpe, acestea nu trebuie să se descarce complet. O situaţie comună, în care bateria se descarcă complet, este atunci când, din greşeală sau neatenţie, consumatorii de electricitate rămân porniţi după ce motorul a fost oprit.

Chiar şi atunci când este vorba doar despre faruri sau despre un simplu bec, aceşti consumatori sunt suficienţi pentru a goli complet bateria auto. În momentul în care situaţia se petrece de mai multe ori, bateria se poate strica şi nu va mai exista posibilitatea de a fi reparată.

  • Vizitele periodice la service pot salva bateria auto!

În perioadele cu temperaturi foarte scăzute sunt recomandate vizite mai dese la service. Verificările periodice sunt foarte importante, în special pentru integritatea maşinii, dar şi pentru mentenanţa generală a bateriei. Toţi cei care au înţeles importanţa mentenanţei corespunzătoare a bateriei, se duc aproape lunar la service pe timp de iarnă, pentru a se asigura că nu vor întâmpina probleme pe drum, în special în călătoriile lungi.

Pentru perioadele calde ale anului, sunt recomandate verificări la 6 luni. La fiecare verificare, mecanicul auto trebuie să ia în calcul şi bateria maşinii şi să comunice proprietarului dacă aceasta trebuie sau nu să fie schimbată.

Neobat – locul de unde pot fi cumpărate baterii auto la cel mai bun preţ

Neobat oferă la preţuri avantajoase cele mai bune baterii auto, cum sunt cele de la Rombat, Varta şi alţi producători consacraţi. Chiar dacă foarte mulţi şoferi iau în calcul doar aspectul „baterii auto preţ”, în căutarea celor mai ieftine produse, nu este recomandată alegerea unor acumulatori auto second-hand, având în vedere faptul că Neobat oferă cele mai competitive preţuri de pe piaţă.

O baterie nouă are avantajul unei durate de viaţă mult mai mari, comparativ cu bateriile care au fost folosite. În plus, o baterie auto de la Neobat are garanţie, acesta fiind avantajul care asigură verificări din partea unui personal cu experienţă, atunci când bateria are probleme. Un acumulator auto nu trebuie să fie scump pentru a fi bun, este suficient să fie de calitate şi să fie corect întreţinut pentru a-şi face treaba în mod optim!

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.