Home Promo (P) Cum să înveți mai ușor pentru examenul auto

(P) Cum să înveți mai ușor pentru examenul auto

de
examen auto

Școala de șoferi este o etapă importantă în viața celor care visează să conducă. Este nevoie de foarte multă tenacitate, ore în șir de studiu și practică pentru a trece cu brio de aceste probe care nu sunt deloc ușoare.

Există foarte multe situații în care cursanții școlilor auto nu reușesc să treacă cu bine de proba teoretică cu chestionare auto și nici de proba practică. Motivele sunt numeroase, de la lipsa de pregătire, la emoții sau la timpul scurt avut la dispoziție pentru a învăța legislația auto în vigoare.

Sfaturi pentru viitorii șoferi

Dacă vreți să nu aveți probleme la examenul auto, sfaturile din continuare vă vor ajuta cu siguranță. Acestea au fost culese de la persoane care au trecut de faza pregătirii și acum sunt șoferi experimentați.

Înainte de orice, trebuie să citiți foarte bine legislația, cu mare atenție, cel puțin odată. Faceți însemnări și insistați pe subiectele pe care nu le înțelegeți din prima. Bineînțeles, nu e nevoie să învățați toată legislația înainte de a trece la rezolvarea de chestionare auto drpciv, însă cu o lectură a materialului veți reține aspectele mai importante.

Faceți-vă o agendă în care treceți lucrurile care sunt neclare și informațiile mai dificile din legislație și solicitați clarificări profesorilor de la sală sau instructorului. Această etapă este esențială pentru a nu porni la drum, la propriu și la figurat, cu lacune. Nu se știe niciodată în ce situații ajungeți cu mașina. În plus, puteți avea ghinionul ca la proba de chestionare auto poliție să întâmpinați același subiect.

Testele drpciv: cea mai bună metodă de exersare

Oricât de bine v-ați descurca la partea practică, nu uitați că proba teoretică este eliminatorie și trebuie să răspundeți corect la cel puțin 22 de întrebări dintr-un total de 26. Așadar, antrenați-vă zilnic rezolvând chestionare online. Cu cât faceți mai multe, cu atât mai bine. Indicat este ca în momentul în care întâmpinați o situație pe care nu o știți să căutați în legislație explicația completă. Astfel, veți reține mult mai ușor și când veți mai întâlni întrebarea pe viitor veți ști răspunsul corect.

Cel mai practic este să faceți chestionare auto pe internet, însă aveți grijă că sunt site-uri care oferă informații greșite sau cu o dificultate mai mică față de cele de la examen. Alegeți un site care oferă teste drpciv oficiale, altfel, mai mult vă vor încurca.

Nu trebuie însă să exagerați și să vă epuizați. Odihna este importantă, pentru că aveți nevoie de concentrare maximă.

Nu este suficient să faceți un chestionar o singură dată, mai ales dacă la el ați întâmpinat întrebări pe care le-ați greșit. Faceți serii de 20-30 de chestionare pe care le reluați ori de câte ori este nevoie. Când reușiți să faceți un număr de 10-15 teste școală șofer consecutiv cu punctaj maxim puteți considera că sunteți pregătiți să mergeți la proba teoretică.

Drpciv-teste.ro: tot ce îți trebuie ca să înveți rapid pentru școala de șoferi

Pe site-ul drpciv-teste.ro veți găsi atât informații teoretice actualizate, cât și chestionare auto poliție pentru exersarea noțiunilor de teorie. De asemenea, site-ul vă pune la dispoziție un mediu de simulare a condițiilor de la proba teoretică, curs de prim ajutor, dar și o bază cu informații referitoare la școli auto și instructori din toată țara.

În plus, seturile de chestionare auto oferă informații suplimentare și explicații unde este nevoie. Site-ul oferă și posibilitatea de a reține întrebările greșite, astfel încât să puteți reveni asupra acestora oricând pentru clarificări.

Drpciv-teste.ro oferă utilizatorilor portabilitate maximă, fiind adaptat pentru accesarea de pe laptop, calculator, tabletă sau smartphone, iar cel mai important lucru este că aici veți găsi numai întrebările oficiale DRPCIV și răspunsurile corecte, fără erori strecurate, care să vă deruteze.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.