Home Știri Renault se extinde în China cu ajutorul Dongfeng

Renault se extinde în China cu ajutorul Dongfeng

de

Renault a decis să se extindă în China cu ajutorul constructorului chinez Dongfeng, controlat de stat. Acesta mai are în desfășurare un parteneriat cu PSA Peugeot-Citroen.

Renault Dongfeng

Autoritățile de la Beijing și-au dat acordul pentru ca Dongfeng, o companie controlată exclusiv de statul chinez, și Renault, să realizeze un joint-venture. Cu ajutorul acestui parteneriat, Renault se va extinde în China, urmând ca o serie de modele ale mărcii să fie asamblate pe această piață.

Test: Renault Captur

Donfeng, în schimb, spune că va utiliza această oportunitate pentru a-și consolida resursele la nivel global și pentru a crește ritmul de dezvoltare. Toate sectoarele sunt vizate de acest parteneriat, fiind vizate în special cercetare și dezvoltare, achiziții, producție și marketing.

Dongfeng are în prezent un parteneriat similar și cu PSA Peugeot-Citroen, iar informații din industrie spun că există posibilitatea ca acest constructor să fie salvarea francezilor. Guvernul francez și constructorul Dongfeng, deținut de statul chinez, ar putea face o majorare de capital în valoare de 3 miliarde de euro prin care vor prelua un procent egal de acțiuni la PSA.

Carlos Tavarez, fostul COO al Renault, va conduce PSA

Chinezii de la Dongfeng și guvernul francez ar putea prelua fiecare între 20 și 30% din companie. Astfel va fi realizată o majorare de capital în valoare de 3 miliarde de euro. Familia Peugeot va pierde astfel controlul companiei fiind nevoită să renunțe la o parte din drepturile de vot (38,1% în prezent) și să reducă propriul pachet de acțiuni de la 25,4%, la o valoare care îi va diminua foarte mult influența în companie.

Articole similare

Comentarii închise.